NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

ApaVital majorează tariful pentru apă și serviciile de canalizare/epurare

Prețul unui metru cub de apă urmează să crească începând cu data de 1 iulie 2020. Operatorul ApaVital a informat deja mai multe Primării membre ale Asociației Regionale pentru Servicii de Apă și Canalizare Iași despre acest demers.

Noul preț pentru un metru cub va fi de 8,04 lei, față de 7,11 lei pe metru cub cât se plătește în prezent. Din acest tarif 4,08 lei reprezintă apa potabilă, iar 4,42 lei canalizarea și epurarea apei. Creșterea este pusă pe marginea finanțărilor nerambursabile pe care ARSACIS și ApaVital încearcă să le atragă în vederea implementării noului master plan de dezvoltare a rețelelor din județul Iași.

Noul plan tarifar, care este întocmit până în anul 2048, a fost deja trasmis către Primării. În unele comune unde au fost deja discuții în Consiliul Local au apărut controverse. Un exemplu este comuna Cristești și Miroslovești.

Potrivit planului tarifar care este anexat informării trimise de ApaVital, în anul 2048 prețul unui metru cub de apă și cel al serviciilor de canalizare/epurare ar urma să fie de 14,39 lei, fără TVA.

Consiliul Local Pașcani urmează să discute acest subiect în ședința din luna iunie.

loading...
Advertisements

Related posts

Efectul scandalului naţionalizării fondului de pensii private

Redacția

Finanțele Pașcani vând o hală industrială cu 150.000 de euro. Spațiul este amplasat în comuna Miroslovești

Redacția

Foștii angajați de la Poștă vor primi salariile compensatorii până la sfârșitul anului

Redacția
Încarcă...