NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Apavital: Întreruperi ale furnizării apei și presiune scăzută din cauza turbidității înregistrate la Timișești

Precipitațiile consistente înregistrate în noaptea de 15/16 iunie 2021 în bazinul hidrografic al râului Ozana au determinat antrenarea masivă de aluviuni, care au condus la o creștere a turbidității cu mult peste limita admisă, cu influențarea calității apei în drenul nou al aducțiunii Timișești.

Pentru protecția calității apei, ApaVital a luat decizia închiderii stăvilarelor de pe firele 2 și 3 ale aducțiunii și descărcarea drenului. Manevra de amorsare va fi efectuată ulterior, în funcție de evoluția turbidității apei din dren. 

În aceste condiții, începând de miercuri 16 iunie 2021, furnizarea apei potabile va fi întreruptă treptat, odată cu consumarea rezervelor de apă din rezervoare, în localitățile Miroslovești, Botești, Hanul Ancuței, Iugani, Mogoșești-Siret, Hălăucești, Roman, Mircești, Răchiteni, Strunga, Târgu Frumos, Ion Neculce, Războieni,  Bălțați, Mădârjești, Podu Iloaiei, Erbiceni, Dumești și  Lețcani. Pentru consumatorii alimentați direct din aducțiune efectul se va resimți începând cu orele 14.00.

În localitatea Valea Lupului, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută, iar utilizatorii alimentați direct din aducțiunea Timișești vor rămâne fără apă potabilă începând cu orele 17.00.

  

În municipiul Iași, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută către utilizatorii de la imobilele de maximum P+4 din cartierele Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun, Galata, Mircea cel Bătrân, Podu Roș și Nicolina 1.

Furnizarea apei potabile va fi reluată imediat ce turbiditatea apei în drenul Timișești va reveni la valorile admise.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.  

Advertisements

Related posts

Luni, 3 noiembrie, zi plină cu intervenții pentru pompierii pășcăneni. Au fost solicitați la două incendii, deblocarea unui copil din casă, cât și a unui câine prins sub o mașină

Redacția

Elevii de la Liceul din Hălăucești au fost pe urmele lui Sadoveanu la Hanul Ancuţei

Redacția

Comunicat de presă: Acţiune importantă a Organizaţiei Municipale PSD Paşcani

Redacția
Încarcă...