NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital dă vina pe altă firmă pentru faptul că nu a asfaltat strazile unde a avut intervenții

Pavelele montate pe străzile din municipiu, acolo unde ApaVital a intervenit, nu vor dispărea foarte ușor. Deși au fost anunțate ca o soluție intermediară, până la deschiderea stațiilor de bitum, acestea sunt încă acolo , deși ne aflăm în luna iunie.

Actualitatea TV a sesizat acest lucru către conducerea ApaVital, iar operatul a oferit o explicație a situației prin intermediul unui comunicat de presă. Astfel, achiziția serviciului de refacere a sistemului rutier ca urmare a intervențiilor impuse de avariile ce apar la rețelele de apă-canal și înlocuiri de tronsoane a fost finalizată în cursul lunii aprilie.

Firma care a câștigat procedura de achiziție publică inițiată de Apa Vital este SC Stef Invest SRL. Cu acest contract operatorul de apă canal se spală pe mâini, transmițând că responsabilitatea refacerii carosabilului este la societatea cu care ApaVital are contract.

„ În baza prevederilor contractuale, ApaVital SA a expediat contractorului comenzile de executare a lucrărilor, indicând locurile unde este necesară intervenția pentru refacerea prin asfaltare a suprafețelor carosabile afectate de intervențiile la rețelele de apă și de canalizare. În conformitate cu prevederile contractuale, constructorul are obligația de a interveni și de a realiza lucrările contractate, responsabilitatea privind execuția și orice alte consecințe revenindu-i acestuia”, se arată în comunicatul de presă.

  

Declarația celor de la ApaVital este însă una falsă, deoarece obligația legală este a operatorului indiferent dacă acesta a externalizat sau nu lucrarea. Însă cum Primăria Municipiului Pașcani ezită să amendeze operatorul de apă-canal pentru aceste situații repetate, pavelele nu vor fi îndepărtate prea curând.

Advertisements

Related posts

Locomotiva de patrimoniu nu va fi amplasată în fața Gării Pașcani!

Răzvan Grecu

ApaVital și primarul blochează metodologia de facturare a apei. Consilierii au căzut în plasă. Iată dovezi care protejează consumatorii!

Marius Parteni

Cutremur resimțit și la Pașcani! Primăria nu are nici la acest moment o evidență a blocurilor cu risc seismic

Ema Roman
Încarcă...