NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație Local

ApaVital anunță că va plăti redevența către municipalitate de la data pronunțării hotărârii judecătorești

Operatorul regional de apă și canalizare a anunțat, prin intermediului unui comunicat de presă, că a fost semnat în prima parte a lunii aprilie 2021 Actul adițional nr. 41 încheiat între ApaVital și ARSACIS. Acest document a finalizat procedurile administrative și juridice de modificare a Contractului de Delegare, demarate de ApaVital în cursul lunii septembrie 2020, odată cu comunicarea de către instanță a motivării la Decizia nr. 626 din 30 iulie 2020 a Curții de Apel Iași.

„Prin finalizarea acestor proceduri îndelungate și complexe, ApaVital poate plăti UAT Pașcani redevența la valoarea stabilită de instanța de judecată, respectiv minim serviciul datoriei publice aferente Contractului de împrumut nr. 21491-ISPA, încheiat între UAT Pașcani și Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru asigurarea sumelor necesare cofinanțării pentru proiectul ISPA implementat de UAT Pașcani începând cu anul 1998.

În conformitate cu prevederile Deciziei judecătorești, în Actul adițional nr. 41 se prevede plata redevenței după această formulă, începând cu data de 1 august 2020 și până la finalizarea contractului de credit al UAT Pașcani, respectiv sfârșitul anului 2026, după care municipiului Pașcani i se vor aplica aceleași prevederi legale și contractuale valabile pentru celelalte UAT membre ARSACIS care au delegat serviciul public de apă și de canalizare către ApaVital.

În acest moment, procedurile juridico-administrative sunt parcurse integral, astfel încât ApaVital este în măsură să facă plata redevenței, în concordanță cu Decizia judecătorească nr. 626 din iulie 2020 a Curții de Apel Iași și cu prevederile Actului adițional nr. 41 încheiat între ApaVital și ARSACIS, după emiterea de către UAT Pașcani a facturilor corespunzătoare pentru perioada scursă începând cu data de 1 august 2020 și până la sfârșitul trimestrului întâi din anul 2021, plățile ulterioare urmând a se face trimestrial” se arată în comunicatul de presă  remis de ApaVital.

  
Advertisements

Related posts

Primăria nu vrea să spună cine s-a înscris pentru Consiliile de Administrație ale RAGCL și Eco Salubritate! NewsPascani a aflat și publică numele lor!

Răzvan Grecu

Consilierii locali au aprobat o comisie specială pentru verificarea efectelor produse de delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă în Hărmăneștii Vechi, Hărmăneștii Noi și Blăgești

Redacția
Încarcă...