NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital acuzată că nu întreține puțurile de captare! Consilier local:”Nu a realizat acțiunile de denisipare și decolmatare”!

Singurul social-democrat care comentează public, problema întreruperii furnizării apei potabile, a făcut astăzi declarații dure. El nu crede că a scăzut nivelul apei din zona puțurilor de captare, ci că mai degrabă operatorul județean nu le-a întreținut.

Declarația a fost făcută astăzi în cadrul ședinței Comisiei Juridice, din Consiliul Local. Codrin Toma (PSD) este de părere că reprezentanții operatorului ApaVital nu au realizat la timp acțiunile de întreținere a puțurilor, așa cum era și corect.

„Sunt în Pașcani de 40 de ani, eu asemenea explicații nu am auzit ca pe râul Moldova să nu fie apă, în bazinele de captare. Sincer, am văzut discuțiile din mediul online, explicațiile, vă spun că sunt niște povești. Voi spune asta și în ședința Consiliului Local să audă și domnii de la ApaVital. Problema nu sunt puțurile, sau cursul râului, nu are nici o legătura una cu alta. De când a preluat de la PSA sistemul, actualul operator ApaVital nu a făcut acțiunile de denisipare și decolmatare a puțurilor. Din această cauză nu a fost apă, nu că s-a dus Moldova pe partea dreaptă sau stângă. Vrăjeli! Am avut ani în care seceta a fost mai mare, nu a plouat trei luni, dar am avut apă”, a spus Codrin Toma, consilier PSD.

În discuție a intervenit și Cătălin Conache de la PNL. El spune că a avut un schimb de opinii pe pagina de facebook cu Gheorghe Vlasie, din partea operatorului, pe marginea modului de întreținere a acestor puțuri de captare.

„Am avut o discuție cu domnul Vlasie, legat de aceste puțuri. Pe lângă faptul că nu avem un document din care să constatăm în numele cui acționează, dumnealui mi-a spus că decolmatarea o poate face doar Primăria Pașcani”, a precizat consilierul Cătălin Conache.

Declarațiile celor doi nu au fost comentate de comunicatorul ApaVital, Gheorghe Vlasie. El susține că operatorul va prezenta în ședința Consiliului Local un raport cu privire la situația din teren.

Reamintim faptul că în zona protejată a puțurilor de captare de la Moțca, reporterii Actualitatea Tv au surprins acțiuni suspecte. ApaVital a preluat de la municipiul Pașcani 62 de puțuri, dintre care 35 reabilitate prin fonduri europene în anul 2009. 

loading...
Advertisements

Related posts

Pensiile speciale pentru primari nu sunt privite cu ochi buni de către pășcăneni

Redacția

Alimente care cresc tensiunea. Ce mâncăm ca să ne ferim de atacul de cord sau de accidentul vascular-cerebral

Redacția

Ștrandul Municipal Pașcani se deschide vinerea aceasta

Ema Roman
Încarcă...