RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocalȘtirea zilei

ApaVital a scos la licitație lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Pașcani

Cu o întârziere notabilă, ApaVital a reușit să lanseze licitația pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Pașcani. Acesta a intrat pe platforma electronică de achiziţii publice ieri, 23 decembrie, o zi plină de avarii care au dus la întreruperea furnizării apei ore întregi în mai multe zone ale municipiului Iaşi.

 Contractul scos la licitaţie se referă la extinderea sistemului de apă şi canalizare pe axa 10-Paşcani şi a fost estimat la 93 de milioane de lei. Pachetul cuprinde construirea unei conducte de aducţiune de 3.174 metri lungime şi reabilitarea celei vechi, de 6.432 metri, construirea unei gospodării de apă la Gâşteşti, precum şi înfiinţarea/ reabilitarea/ extinderea reţelelor de apă şi de canalizare în localităţile Paşcani, Lunca, Blăgeşti, Boşteni, Gâşteşti, Sodomeni. Termenul de înscriere a ofertelor este 15 martie 2022, iar durata de execuţie este de 24 de luni.

Săptămâna aceasta, Apavital a mai lansat o licitaţie, pentru lucrări similare pe axa 4, Brăeşti-Sineşti-Popeşti. Valoarea estimată a contractului este de 78,3 milioane de lei, cu termen de depunere a ofertelor 7 martie. Contractul precedent a fost scos la licitaţie la începutul lunii decembrie, pe axa Răchiteni-A.I. Cuza-Heleşteni-Ruginoasa-Costeşti (125 de milioane de lei).

Celelalte patru proceduri de licitaţie lansate până acum sunt în desfăşurare. Prima, iniţiată pe 8 mai la o valoare estimată de 50,7 milioane de lei, vizează extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 8 Voineşti-Gârbeşti şi a atras 6 oferte. Perioada de evaluare a lor a fost prelungită până la sfârşitul lunii ianuarie, dar unul din cele două loturi a fost atribuit deja, pentru 27,8 milioane de lei, firmei Daroconstruct.

  

A doua procedură, lansată pe 28 mai, se referă la extinderea reţelelor pe Axa 1 Iaşi-Popricani. Zece ofertanţi concurează pentru cele 59,8 milioane de lei puse la bătaie. Şi în acest caz, perioada de evaluare a fost prelungită, până la jumătatea anului viitor. Pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 9 Podu Iloaiei – Tg. Frumos (50,3 milioane), licitaţie deschisă pe 27 iulie, s-au înscris şase ofertanţi. În fine, în cursa pentru cel mai mare contract de lucrări scos la licitaţie până acum, extinderea sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iaşi – zona Sud, au fost depuse cinci oferte, pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi. Contractul are o valoare totală estimată de 184,77 milioane de lei.

Sursa Ziaruldeiasi.ro

Related posts

Întrunirea preoţilor din Protopopiatul Paşcani

Oana Cordoneanu

Şase monumente importante din judeţul Iaşi, în cursa „cu obstacole“ pentru banii UE

Redacția

CLP Ecoserv SRL a propus municipalității tarife imense pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor

Răzvan Grecu
Încarcă...