RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Aparatul de testare donat de Electroputere VFU a ajuns la DSP Iași. Prefectul județului:”Mulțumim pentru donație”!

Electroputere VFU Pașcani, parte a Grupului GRAMPET, a donat astăzi un aparat de testare, certificat de Ministerul Sănătății, către Direcția de Sănătate Publică Iași. De asemenea, alte 1000 de teste au fost puse la dispoziția instituției gratuit.

Acțiunea face parte din campania inițiată la nivel național prin care sunt donate zece astfel de echipamente. Primele două au ajuns la Deva și Craiova.

“SC Electroputere VFU Pașcani, parte a Grupului GRAMPET este unul dintre cei mai mari angajatori din regiune, poziție care vine cu o doză importantă de responsabilitate socială și economică. În acest context dificil, credem că este datoria noastră să ne implicăm activ în eforturile de luptă împotriva răspândirii intracomunitare a noului Coronavirus.
În ultimele săptămâni, colegii noștri din diviziile de achiziții și resurse umane au depus eforturi considerabile pentru a finaliza achiziția mai multor aparate de testare, certificate de Ministerul Sănătății din China, precum și câteva mii de kituri de testare. S-au adus astfel, în țară, aparate de ultimă generație, care au o viteză de procesare a 86 de teste pe oră și pot da rezultatele în 18 minute.Primul din cele 10 aparate achiziționate a fost donat la începutul acestei săptămâni Direcției de Sănătate Publică din Deva, împreună cu 1.000 de teste. Cel de-al doilea a fost donat Direcției de Sănătate Publică din Craiova, iar astăzi un al treilea aparat, Direcției de Sănătate Publică din Iași, urmând ca în următoarele zile să donăm 50.000 măști de protecție.De asemenea, întrucât siguranța și sănătatea angajaților noștri sunt prioritare pentru noi, pe plan intern facem toate diligențele pentru a demara o campanie de testare în rândul angajaților Grupului GRAMPET pentru a limita cât mai mult răspândirea bolii în comunitate. Sperăm să aducem astfel o contribuție importantă la eforturile de eradicare a acestei pandemii și trecerea cât mai rapidă spre noua normalitate economică și socială. În încheiere, ne exprimăm admirația și recunoștință față de cadrele medicale și personalul din acest spital, pentru eforturile pe care le depun în fiecare zi. Nu în ultimul rând, mulțumim autorităților pentru sprijinul acordat pentru facilitarea procesului de donare”,
se arată într-un comunicat al companiei.

La acțiunea de astăzi de la sediul DSP Iași a fost prezent și prefectul Marian Grigoraș. El a ținut să aprecieze și să mulțumească societății din Pașcani pentru această donație.

  

“Am fost astăzi alături de reprezentanții SC Electroputere VFU Pașcani, care au donat Direcției de Sănătate Publică Iași un aparat de testare de ultimă generație.
Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român, din care face parte SC Electroputere VFU Pașcani, a achiziționat 10 aparate de acest tip, care vor fi donate unor unități medicale din țară. Firma va dona totodată, în următoarele zile, către unități medicale și instituții din județul Iași un număr de 50.000 măști de protecție. SC Electroputere VFU Pașcani are ca obiect de activitate reconstrucția și modernizarea de vehicule feroviare, având 550 de angajați. Mulțumim pentru donație!”,
a scris prefectul pe pagina de facebook.

Related posts

Recomandări în contextul începerii postului Crăciunului

Redacția

Alexandru Rafila: „Nu cred că pot fi deschise toate şcolile şi nu oriunde”

Redacția

18 elemente esentiale ale regimului pentru gastrita si ulcerul gastroduodenal

Redacția
Încarcă...