NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aparat performant de radiologie de 60.000 de euro la Spitalul Municipal de Urgență

În urmă cu două zile, la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a ajuns cel mai scump aparat medical achiziționat până acum de către unitatea medicală de circa 10 ani de zile. Este vorba despre un aparat de radiologie mobil, cu braț în „C”, care a golit bugetul unității sanitare cu o sumă de 60.000 Euro.

 

 „Este un aparat necesar spitalului, pacienților noștri, și va fi dat în folosință pentru intervenții chirurgicale ortopedice și chirurgie plastică. Aparatul este cumpărat din banii proprii, din fondurile spitalului, fără nici un sprijin de la bugetul local sau cel de stat. Avantajele sunt acelea că se scurteză timpul de intervenție chirurgicală, timpul de așteptare al celorlalți pacienți, scad riscurile chirurgicale și așa mai departe. Cred că în acest moment este singurul spital din Moldova care are un astfel de aparat. Avem colegi medici ortopediști care sunt specialiști pe domeniu, la activ sunt peste 150 de intervenții de proteze și un lucru bun pentru noi este acela că avem pacienți care vin de peste hotarele țării. Spre exemplu, am avut un pacient din Republica Moldova care a ales spitalul nostru pentru o proteză, mai avem un pacient din Ucraina care urmează să fie operat aici, mai sunt solicitări și din județele țării cum ar fi Arad, Craiova și așa mai departe”, a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, dr. Costică Pânzaru.

  

 Acesta speră ca de la anul, unitatea medicală pe care o conduce să fie acceptată de către comisia formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în programul național de endoprotezare. Practic, prin acordul acestora pacienții cu probleme medicale ce țin de Ortopedie ar beneficia de proteze gratuite.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Consilierul liberal Neculai Enea a anunțat că nu mai votează proiectele ApaVital!

Răzvan Grecu

Un nou consilier în executivul local. Adriana Dondaș a depus jurământul

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Sodomeni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site