NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Anunţ OFICIAL al ministrului Apărării, referitor la ÎNCORPORĂRILE tinerilor!

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a facut o declaratie la Bistrita referitoare la incorporarile tinerilor in Armata, pe fondul conflictului din Ucraina.

“Orice a fost normal pana acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodata despre recrutare sau chemare la oaste a rezervistilor si a tinerilor. Acest lucru este posibil, in conditiile legii, numai cand se declara stare de razboi, iar declararea de razboi sau a starii de mobilizare se face printr-o hotarare a Parlamentului“, a spus Mircea Dusa.

Ministrul a explicat ca activitatile desfasurate in prezent de catre centrele militare sunt “de rutina, curente” si vizeaza clarificarea datelor rezervistilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militara in alta sau incadrarea pe o alta functie.

  

“O activitate curenta pe care centrele militare au facut-o si acum doi ani, si acum trei ani, si acum patru ani, daca isi fac datoria legala si zilele acestea, mai ales dupa izbucnirea crizei din Ucraina, poate genera zvonuri referitoare la recrutari si incorporari. Nu se fac. (…) Pana atunci, ii rog pe tineri sa stea linistiti“, a mai precizat Mircea Dusa.

Ministrul a adaugat ca, potrivit legii, fiecare cetatean roman are datoria sacra de a-si apara tara si ca este nevoie de un cadru legislativ care sa clarifice modul in care se face pregatirea populatiei pentru aparare, in cazul unui conflict armat, avand in vedere ca stagiul militar nu mai este obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2007, conform ProTV.

sursa protv

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Polițist SAS din Iași, campion la judo

Redacția

Amendat din cauza bicicletei!

Redacția

Accident rutier pe E 85. Un bărbat a decedat, altul a fost grav rănit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site