NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Anunţ IMPORTANT al ANAF legat de veniturile obținute în străinătate!

25 mai este termenul pentru declararea veniturilor obținute în străinătate, anunţă Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF.

 

Cetățenii români cu domiciliu în România, care au realizat venituri din străinătate în anul 2015, cu excepția salariilor plătite de un angajator străin pentru activitățile desfășurate în străinătate, trebuie să completeze și să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate până în data de 25 mai 2016. Cetățenii străini care au obținut rezidența fiscală în România, au fost prezenți în țară mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale în România au de asemenea obligația de a depune Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate, precizează ANAF.

Formularul se poate completa online accesând www.eguvernare.ro și utilizând un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poștă sau depus direct la registratura administrației fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.

Pentru evitarea dublei impuneri, persoanele fizice cu domiciliul în România, care au o şedere în străinătate mai lungă de 183 de zile pe an și rezidență fiscală în altă țară, trebuie să completeze un Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale la plecarea din România și să îl trimită prin poștă la administrația fiscală în a cărei rază teritorială se află domiciliul său. Chestionarul poate fi descărcat de AICI.

În cazul veniturilor deja impozitate în țara în care au fost realizate, este necesară anexarea documentelor justificative privind venitul realizat şi impozitul plătit, eliberate de autoritatea din ţara în care s-a obţinut venitul.

Formularul și instrucțiunile de completare se pot obţine de pe www.anaf.ro prin accesarea acestei adrese sau direct de la sediul unităţilor fiscale. Încălcarea obligației de depunere a “Declarației 201 privind veniturile realizate din străinătate” până la data de 25 mai inclusiv se sancţioneaza cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei, încheie ANAF.

 

Sursa: oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

150 de lei pentru o poză în Parcul Municipal Pașcani. Nu este taxa fotografului ci prețul plătit de acesta

Teona Gherasim

Poliţiştii erau la WC, iar hoţii fără cătuşe au zbughit-o peste gard

Redacția

Prins de polițiști băut la volan pe străzile din Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site