RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Anul 2022, dedicat Smarandei Brăescu – prima femeie parașutist a României. Parlamentarii au votat legea dar nu cunoșteau proiectul

Anul 2022 va fi dedicat Smarandei Brăescu, prima femeie parașutist din România. Renumită la nivel internațional în perioada interbelică, azi puțini mai cunosc numele ei. Decorată de Rege, dar vânată de comuniști, Smaranda Brăescu a doborât record după record atât în parașutism, cât și în aviație. Supranumită „Regina Aerului”, nu a stat departe nici de front în al Doilea Război Mondial, făcând zboruri umanitare pentru salvarea răniților. Premierul Nicolae Ciucă a avut inițiativa de a declara anul viitor – anul Smaranda Brăescu. Parlamentarii s-au grăbit să voteze legea propusă de general, dar nu știau prea multe despre aceasta.Volume 90% .

Natalia Intotero, deputat PSD: „Nu știu despre proiect, urmează să-l studiez. Nu știu nimic despre el”.

Radu Miruță, deputat USR: „Cât să discut la nivel de parlamentar, nu știu să vă spun despre Smaranda Brăescu. Spre rușinea mea, nu știu să vă spun motivul pentru care a ajuns să fie introdus pe ordinea de zi pentru a fi un an comemorativ”.

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL: „Eu am un proiect de lege de înființare a instituției muzeale a muzeului Revoluției anti-comuniste din România”.

Advertisements
  

Andreea Dumitrescu, jurnalist Digi24: Aș reveni la întrebarea inițială. Smaranda Brăescu?

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL: „Ne cheamă liderul de grup”.

Dumitru Coarnă, deputat PSD: „Nu știu, acum voiam să verific ordinea de zi”.

Janos Kiss, deputat PNL: „Am să lecturez și atunci am să vă pot da mai multe detalii. Aproape în fiecare lună declarăm o zi – fie ziua matematicii, fie ziua înnotului, ziua lecturii. Am rezerve destul de mari în legătură cu aceste proiecte de lege, sunt prea multe”.

Adrian Solomon, deputat PSD: „E bârlădeancă, e prima femeie care a zburat cu avionul. E un model, un exemplu de urmat pentru toate doamnele din România și mai ales pentru bărbați, care nu sunt chiar așa de curajoși întotdeauna să zboare cu avionul și să mai și sară de acolo”.

Advertisements

Iulian Bulai, deputat USR: „Nu există o statuie a unei femei în această instituție, nu există o sală cu numele unei femei, stăm foarte prost la egalitate de gen, la violență domestică. Ne mai trebuia o lege care să ne spună că în anul 2022 o sărbătorim pe doamna respectivă, ce-i drept, un pionier în domeniul ei”.

digi24

Related posts

Centrul Cultural Ruginoasa: Manifestări care marchează cei 157 de ani de la Unirea Principatelor

Ema Roman

Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşti

Redacția

Sâmbătă, pelerinaj de Florii în centrul Pașcaniului

Ema Roman
Încarcă...