NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

ANM: Vreme oscilantă, cu ploi pe arii extinse, pe parcursul următoarelor două săptămâni

Următoarele două săptămâni (7 – 20 iunie) vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, în care media temperaturilor maxime va ajunge la 26 de grade Celsius, iar probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse se menţine ridicată atât în intervalul 10 – 14 iunie, cât şi după 17 iunie, arată prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În regiunea Moldovei, până la sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25 – 26 de grade, iar cea a minimelor de 10 – 11 grade. În intervalul 13 – 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2 – 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18 – 20 iunie media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe îşi pot face apariţia în unele zile ale intervalului de referinţă, îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, în cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 – 17 grade şi ale celor minime de 6 – 8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13 – 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade. Zilnic, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10 – 14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă, informează Agerpres.

digi24

  
Advertisements

Related posts

Vin ninsorile în România, începând de mâine

Redacția

Noii preoți care vor sluji în două biserici din Pașcani

Oana Cordoneanu

Bătrână salvată de pompierii pășcăneni și transportată la spital

Redacția
Încarcă...