NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANM: Vreme frumoasă în următoarele zile; valorile termice scad şi reapar precipitaţiile din 5 noiembrie

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în cea mai mare parte a acestei săptămâni, însă după data de 5 noiembrie va urma o scădere a valorilor termice, precum şi o probabilitate crescută de apariţie a precipitaţiilor în aproape toate regiunile, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 2 – 15 noiembrie.

În Moldova, în intervalul 2 – 5 noiembrie, temperaturile maxime vor oscila uşor, în jurul mediei de 13 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeaşi medie va fi de 10 – 11 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea se va răci treptat astfel încât pe 14 şi 15 noiembrie se va ajunge la o medie regională de 5 – 6 grade. Minimele nocturne vor creşte de la 3 grade în prima noapte, până la 7 – 8 grade, în 4 noiembrie, după care se vor menţine între 1 şi 3 grade, iar la sfârşitul celor două săptămâni vor coborî spre o medie regională de -1 grad Celsius. Ploile vor fi mai frecvente în perioada 2-6 noiembrie, iar ulterior vor mai fi precipitaţii slabe, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare după data de 10 noiembrie.

La munte, în intervalul 2 – 9 noiembrie, vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 6 – 10 grade şi minime pozitive spre 2 – 3 grade, în cea mai mare parte a zonei montane. Din 10 noiembrie, însă, răcirea vremii va determina temperaturi apropiate sau chiar sub mediile multianuale, cu 1 – 6 grade, ziua, şi sub pragul de îngheţ, noaptea. Cele mai scăzute valori sunt aşteptate spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, între 2 şi 6 noiembrie, iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploi, lapoviţe şi ninsori va fi mai mare după data de 10 noiembrie.

radio iasi

  
Advertisements

Related posts

Petrolul, la cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani

Redacția

Protest spontan în Vama Nădlac: Claxoane și „Noi suntem români!“

Redacția

Mașină de poliție înfiptă în gardul unei case din Roznov. Agenții se întorceau dintr-o misiune

Redacția
Încarcă...