RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Temperaturi peste cele normale, mai ales în sudul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 iunie – 8 iulie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, vara începe cu temperaturi mai ridicate decât cele normale, în special în partea sudică și sud-estică a țării. 

Administrația Națională de Meteorologire a emis , prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni. “Pe parcursul acestei săptămâni, vremea va fi în general instabilã în majoritatea zonelor din țară. Vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, izolat vijelii şi cãderi de grindinã la munte, precum şi în nord-vest şi centru şi local în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp şi pe alocuri de peste 30…40 l/mp. În Muntenia, Dobrogea continentalã şi sudul Moldovei va mai fi disconfort termic, cu temperaturi  ridicate pentru aceastã perioadã şi pe alocuri caniculã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 grade, urmând ca din weekend valorile termice să crescă din nou”, spun specialiștii de la ANM.

Vremea 11 – 17 iunie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice, în zona Munților Apuseni și în Carpații Meridionali.

  

Prognoza meteo 17 – 24 iunie 2024

În săptămâna 17-24 iunie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Vremea 24 iunie – 1 iulie 2024

În săptămâna 24 iunie- 1 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 1 – 8 iulie 2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceeastă săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord a țării, au precizat meteorologii.

sursa observator

Related posts

Program prelungit la APIA Pașcani până pe 15 iunie. Funcționarii vor prelua cererile pentru subvenții ale fermierilor

Oana Cordoneanu

Un bărbat din județul Iași a consumat 273 de metri cubi de apă într-o lună pentru a-și uda gazonul, în condițiile în care autoritățile fac apel la cumpătare din cauza secetei 

Redacția

Percheziţii la sediul Apelor Române din Iași! Jandarmii şi procurorii DNA au ridicat mai multe documente

Redacția
Încarcă...