NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Animalele din gospodării vacccinate antirabic, gratuit, de către medicii veterinari

Medicii veterinari din județul Iași, desfășoară în această perioadă o amplă campanie de vaccinare a animalelor domestice. Aceasta este gratuită și foarte importantă nu doar pentru stare de sănătate a animalelor, dar și pentru prevenirea contractării de boli de către om.


 

  

 

 

Campania este de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor care au stăpân, din gospodării.  

 “Desfășurăm în această perioadă, până în februarie 2016, o campanie de vaccinare antirabică. În fiecare an se face acest lucru. Este interzisă vaccinarea antirabică pentru un câine neidentificat. Nu poate fi vaccinat dacă nu este microcipat. Vaccinul antirabic și manopera sunt suportate de la bugetul statului, iar costul microcipului îl suportă proprietarul, asta este legea. Să microcipeze câinii pentru a putea fi vaccinați”, ne-a declarat dr.Vasile Gaboran, director adjunct DSV Iași.

 Doar câinii care au microcip vor putea fi vaccinați antirabic. Microcipul trebuie pus de proprietar și este contracost.  Pentru derularea în condiții optime a acestei operațiuni, proprietarii sunt obligați să permită medicilor veterinari accesul în gospodării . Se vor vaccina câinii și pisicile  în baza carnetului de sănătate eliberat de medicul veterinar și aflat în posesia proprietarului.

Advertisements

 „Trebuie să mă asigur că nu va fi un caz de rabie în curtea oamenilor, să nu fie nevoiți să facă vaccin antirabic. Am demarat campania de anul trecut când am vaccinat o parte din câini. Proprietarii vor să le punem  microcip la câini, numai că trebuie să îl plătească, dacă ar fi gratis, nu ar fi probleme. Costul este undeva la 10 lei de câine. Însă pentru om de la țară care are cinci câini, este mult și spune că refuză vaccinarea. Eu am avut o instruire cu medicii concesionari și le-am spus când întâlnesc astfel de situații  să îmi spună, îl trec pe listă pe proprietar, apoi trimit inspectorii de zonă să ia măsuri”, a mai menționat Vasile Gaboran.  

Advertisements

 Deținerea de câini care nu au microcip se sancționează contravențional cu amendă între 5000 lei-10.000 lei.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Probleme ridicate de către Comisia de Organizare a Zilelor Municipiului Pașcani: artiști puțini, lipsa unui transformator de curent și siguranța publică

Răzvan Grecu

Se fac ultimele măsurători în intersecțiile unde vor fi amenajate sensuri giratorii!

Marius Parteni

Se toarnă îmbrăcămintea bituminoasă pe strada Grădiniței!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site