NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Angajatii Fiscului vor lua lectii pentru a vorbi frumos cu cetatenii

Functionarii ANAF vor participa la cursuri pentru a invata cum trebuie sa li se adreseze contribuabililor si ce anume sa le raspunda. Programul va costa 130.000 de euro si se va derula prin intermediul fondurilor europene.

 

In total, 300 de angajati ai Fiscului vor participa la cursurile de instruire, programul continand trei directii: comunicare externa, comunicare de criza si relatii publice, informeaza Romania TV.

  

Masura a fost luata dupa ce un studiu al Asociatiei pentru reformarea sistemului de impozite si taxe a relevat faptul ca trei sferturi dintre functionarii ANAF nu sunt in stare nici sa dea raspunsuri corecte si nici sa dea informatii exacte atunci cand contribuabilii apeleaza la ei.

Reprezentantii asociatiei au contactat functionari din 47 de administratii fiscale pentru a intreba, din partea unei companii, ce contributii trebuie sa retina si unde sa le achite pentru drepturile de autor platite unei persoane fizice rezidente in Germania.

Advertisements

Rezultatele publicate de Mediafax arata ca reprezentantii a 23 de administratii fiscale nu au oferit niciun raspuns, 8 au raspuns “Cititi legea”, 5 au dat raspunsuri gresite si doar 11 au raspuns corect.

Angajatii agentiilor din Pitesti, Slobozia, Alba-Iulia, Focsani si Vaslui au fost cei mai amabili si profesionisti in solutionarea spetei. Studiul a mai aratat ca atunci cand raspund la telefon functionarii publici nu se prezinta cu numele lor si al insitutiei pe care o reprezinta, iar unii dintre ei sunt retincenti sa acorde informatii unui contribuabil din alt judet sau localitate.

Advertisements

sursa Romania tv

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pentagonul anunță pentru luni un exercițiu naval al NATO în Marea Mediterană, cu participarea portavionului american USS Harry Truman

Redacția

Stocarea energiilor „verzi” – călcâiul lui Ahile pentru politicile Net Zero

Redacția

STUDIU: 1,5 milioane de persoane trăiesc în izolare socială în Japonia / Ce sunt „hikikomori”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site