RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Andrei, pacientul 102 vindecat de coronavirus: “Simțeam că mi se rup mușchii, fâșie cu fâșie, de pe picioare”

Andrei Ando este unul dintre pacienții care s-au vindecat de boala Covid-19, declanșată de noul coronavirus. Tânărul din Arad a povestit pe Facebook prin ce a trecut, a descris experiența din spital și chinurile suportate în timpul tratamentului.

Bărbatul spune că au fost momente când s-a aflat la limita disperării, deși a avut o formă medie a bolii și nu a ajuns la Terapie Intensivă.

“Sunt pacientul 102 vindecat la Arad de Covid-19. De fapt, între 102 și 105, nu știu exact, dar îmi place să cred că am fost în capul listei, la cât de nerăbdător am așteptat rezultatul…

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru încurajări, pentru miile de mesaje (care continuă să curgă), pentru apelurile telefonice din aceste săptămâni. Nu am răspuns la toate, mai ales la telefon, pentru că nu m-am simțit în stare de conversații, nici măcar scurte.

  

Da, am avut emoții, am fost îngrijorat. Am avut uneori accese de panică, mi s-a părut, în anumite momente, că starea mea se degradează, mai ales atunci când febra nu ceda nici după zece zile de tratament greu, sau când aveam frisoane, sau când simțeam că mi se rup mușchii, fâșie cu fâșie, de pe picioare”, își începe Andrei Ando povestea.

Redăm mai jos postarea făcută de Andrei Ando pe Facebook:

Am avut o formă moderată Covid-19, fără să fiu cuplat la oxigen. Am urmat 14 zile de tratament, cu medicamente foarte puternice: Lopinavir (Kaletra), Plaquenil, Norvir, Azitromicină, la care s-au adăugat Paracetamol, Algozone, Hepiflor, Vitamina C cu zinc. Lopinavir și Norvir se administrează pacienților care suferă de HIV-SIDA, Plaquenil (sulfat de hidroxiclorochină) celor care suferă de malarie sau lupus. Azitromicina este un antibiotic utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene severe, inclusiv pentru bolnavii de HIV. Acesta este, astăzi, tratamentul pentru formele moderate de Covid-19, dar înțeleg că e o dinamică permanentă a medicației, că se experimentează formule noi mai ales la pacienții afectați sever.

Cea mai mare spaimă a mea a fost să nu ajung la Terapie Intensivă. Acolo, rata de supraviețuire este sub 20%, și nu pentru că medicii nu ar face tot posibilul pentru salvarea pacienților, ci fiindcă virusul ăsta păcătos evoluează agresiv și imprevizibil. Am citit știrile despre morțile frecvente, am văzut dezbaterile la televiziuni și, de fier să fi fost, tot te-ar fi îndoit infodemia violentă, relatările alarmiste, scandalurile permanente stârnite în jurul situației de la Arad. Din interior, lucrurile se văd diferit.

Necunoscutul te face să crezi într-un deznodământ tragic….

Continuarea pe OBSERVATORNEWS.RO

Related posts

Peste 90% dintre românii din Peninsulă s-au vaccinat, susține Asociația Românilor din Italia

Redacția

BBC: Cum au reacționat femeile republicane la verdictul lui Trump

Redacția

Vedetă de la Liverpool, agresată de o femeie

Redacția
Încarcă...