NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Ancheta epidemiologică finalizată la Târgu Frumos, în cazul preotului infectat cu COVID-19

Vești bune la Târgu Frumos! Nu există niciun caz pozitiv printre cei care au intrat în contact cu preotul infectat cu COVID-19. Pe data de 10 aprilie, în urma confirmării a patru persoane cu noul coronavirus,  Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat o anchetă epidemiologică în orașul Târgu Frumos. ”Cu privire la ancheta epidemiologică declanşată de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pe data de 10 aprilie 2020 în localitatea Târgu-Frumos, reamintim că aceasta a fost demarată în urma confirmării a patru persoane cu noul coronavirus. Iniţial s-a efectuat testarea la o persoană din cele patru şi după stabilirea contacţilor direcţi au fost testate şi ulterior confirmate celelalte trei, una dintre acestea fiind un preot din comunitatea de lipoveni, care a vizitat până pe data de 8 aprilie 2020 mai multe familii din zona Târgu-Frumos”, conform DSP Iași.

Și săptămâna trecută a continuat ancheta epidemiologică. 409 membri din comunitate au discutat cu cei din DSP.  Până în prezent, în urma deplasarilor efectuate nu au fost depistate persoane simptomatice şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase nu s-au prezentat membri ai comunităţii cu simptome de coronavirus.

” Şi pe parcursul săptămânii trecute, epidemiologii din cadrul DSP Iaşi împreună cu reprezentanţi ai Consiliului Local Târgu Frumos, au continuat ancheta epidemiologică şi până în momentul de faţă au intervievat 409 membri din comunitate. De asemenea, conform declaraţiilor celor depistaţi cu noul coronavirus şi a familiilor din comunitate, posibilele contacte au avut loc până pe data de 8 aprilie ceea ce înseamnă că au trecut 14 zile de la acea dată”, mai spun cei de la DSP Iași.

În cadrul acestei anchete, persoanele contactate telefonic şi vizitate la domiciliu au declarat că preotul a folosit măsuri de protecţie, mască, mănuşi şi dezinfectant în timpul vizitelor efectuate. Conform definiţiei de caz pentru contactul apropiat, aceste persoane nu pot fi considerate contacți direcţi şi prin urmare Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a recomandat evitarea locurilor aglomerate şi izolarea la domiciliu.  

Reamintim,  Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în localitatea Târgu Frumos, după ce preotul şi dascălul unei biserici pe rit vechi au fost confirmaţi cu coronavirus. Aceștia au mers cu molifta la casele credincioşilor. Ancheta epidemiologică a DSP s-a făcut  cu sprijinul Primăriei din Târgu Frumos, pentru a determina contactele celorlalte persoane care au fost confirmate în urma testării cu infecţia cu coronavirus.

Advertisements

Related posts

Paradă Obiceiuri de Iarnă Târgu Frumos (VIDEO)

Redacția

Pompierii din Târgu Frumos au deblocat ușa unui apartament pentru salvarea unei femei

Redacția

S-au găsit firme care să modernizeze grădinița din Târgu Frumos, cu 720.000 euro

Redacția
Încarcă...