NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

ANAF se pregăteşte să recupereze banii neplătiţi de firme și persoane fizice în pandemie

ANAF se pregăteşte să recupereze banii neplătiţi de firmele care au amânat plata obligaţiilor fiscale invocând pandemia. Măsurile de recuperare pot fi extinse şi asupra persoanelor fizice.

ANAF analizează situaţia celor care amână, pe perioada stării de urgenţă/stării de alertă, plata obligaţiilor fiscale şi se pregăteşte ca după data la care expiră facilităţile fiscale acordate de autorităţi, 25 octombrie, să treacă la recuperarea sumelor la buget, inclusiv prin atragerea răspunderii solidare a persoanelor care sunt răspunzătoare pentru neplată.

ANAF are în vedere facilităţi fiscale pentru bunii plătitori şi mediatizarea celor mai buni plătitori de impozite şi taxe printr-o “listă albă”, identificarea primilor 100 de contribuabili mari plătitori şi a primilor 100 de mari debitori.

De asemenea, va solicita şi va analiza soldurile disponibilităţilor din conturile la bănci ale contribuabililor mari plătitori/debitori care nu şi-au achitat obligaţiile scadente în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Advertisements

Related posts

O nouă demisie în rândul consilierilor PSD. Paul Costan a renunțat la funcție din motive personale

Marius Parteni

Situație alarmantă în județ: munca la negru prinde din nou aripi în rândul firmelor locale

Redacția

Preţul petrolului urcă în mod accelerat pe fondul creşterii cererii şi a deprecierii dolarului

Redacția
Încarcă...