NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

An şcolar nou, năravuri vechi. Nu mai puţin de 20 de şcoli din județul Iaşi au şi anul acesta toaletă în curte

În județul Iaşi autorităţile susţin că toate cele 617 şcoli sunt pregătite să îi primească pe toţi elevii. Unele însă nu au apă curentă şi canalizare, iar procentul cadrelor didactice vaccinate este de doar 55 la sută.

Clopoţelul a sunat azi 13 septembrie, în toate unităţile de învăţământ din România. Nu toate oferă aceleaşi condiţii. În județ, de exemplu, 20 de şcoli ieşene încep cursurile tot cu toaletă în curte.   Autorităţile susţin că toate cele 617 şcoli sunt pregătite să îi primească pe toţi elevii. În realitate însă, unele nu au apă curentă şi canalizare, iar procentul cadrelor didactice vaccinate este de doar 55%.   Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a oferit câteva exemple cu privire la situaţia din prezent la câteva şcoli. Astfel, Şcoala Gimnazială Liteni are în prezent lucrările de la toaleta şcolii încă nerecepţionate, iar în 2018 figura la capitolul şcoli cu grupuri sanitare exterioare, notează ziaruldeiasi.ro.  

De asemenea, Şcoala Gimnazială Ciorteşti ar avea în prezent documentaţia depusă, urmând să primească avizul în perioada următoare, iar la Şcoala Gimnazială Comarna clădirea este în prezent în construcţie   Deocamdată, probleme sunt şi la Şcoala Gimnazială Costuleni, unde deşi clădirea este recent reabilitată, iar documentaţia depusă, încă nu există un aviz oficial, potrivit sursei citate.    Practic, cel puţin statistic, situaţia s-a îmbunătăţit cu puţin peste 1% faţă de situaţia din anii trecuţi. 

adevarul.ro

  

Advertisements

Related posts

Rampa teatrală la Paşcani! Au început înscrierile! (Doc)

Ema Roman

Liviu Pop: 2.418 de şcoli din România au, în 2018, toaletele în curte

Redacția

Ludovic Orban, mesaj pentru elevi: Este o variantă ca examenele să se dea online. Nu am luat în calcul amânarea anului școlar

Redacția
Încarcă...