NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Amplasamentul parcului industrial, ce ar trebui construit la Pașcani, nu este încă stabilit

Primăria Pașcani încearcă să stabilească suprafața de teren, unde ar putea fi amenajat un parc industrial, la nivel de municipiu. Cartea Funciară, acel document ajuns recent în instituție, prin care terenul de la Blăgești a fost intabulat pe numele societății Legume S.A., exclude pe moment acel amplasament.

Un parc industrial ce ar putea conferi municipiului o oportunitate de dezvoltare pe plan economic, este blocat din cauza situației apărute la nivel administrativ. În conferința de presă de astăzi, primarul Pașcaniului a răspuns că misiunea echipei ce o conduce este să identifice cât mai rapid o astfel de suprafață de teren.

„Situația cu terenul de la Legume S.A. o știți, varianta a doua este pășunea de la Sodomeni sau zona Gâștești. Oriunde ar fi, trebuie să asigurăm și utilitățile. Analizăm, zi de zi stăm și verificăm ce suprafețe are disponibile Primăria. Dorința noastră este să identificăm cât mai rapid locația”, a menționat primarul Pintilie.

Pășunea de la Sodomeni, de unde ar putea fi alocat terenul, este în vecinătatea proiectului mare de infrastructură, A7 și A8.

  

Consiliul Județean Iași a solicitat municipiului să pună la dispoziție o suprafață de teren în vederea amenajării unui parc industrial. Finanțarea pentru realizarea lui va fi alocată prin instituția județeană. O solicitare similară a făcut și fosta conducere a CJ Iași, dar proiectul nu a fost finalizat.  

Advertisements

Related posts

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 11 decembrie

Redacția

Betonul rutier și asfaltul urmează să fie turnat pe drumurile județene Lespezi – Dumbrava – Vânători și Heci – Tătăruși – Iorcani

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi lipsit de reacție în cele două zile în care apa a fost sistată!

Răzvan Grecu
Încarcă...