RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Amenzi de 12.000 de lei la Spitalul din Sibiu, după dezvăluirile cutremurătoare privind pacienții COVID legați de pat

Șeful Secției ATI a Spitalului județean din Sibiu a fost amendat cu 10.000 de lei. Directorul de îngrijiri al instituției a primit și el o sancțiune de 2.000 de lei.

Sunt măsuri luate de DSP, după controlul făcut în urma acuzațiilor grave lansate de doi foști asistenți. Aceștia spuneau că bolnavii cu COVID-19 din secția ATI erau sedați și legați de pat. Ar fi fost cazuri în care pacienții nu s-ar mai fi trezit.

Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam.

Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate … La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

  

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători , fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice“, spunea o fostă asistentă.

Aceste declarații au apărut după ce un alt fost angajat al spitalului a făcut dezvăluiri pentru site-ul Turnul Sfatului din Sibiu. Toate acuzațiile au fost însoțite și de fotografii. Sub protecţia anonimatului, fostul angajat a spus că pacienţii erau legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu era nevoie, doar pentru liniștea medicilor și asistentelor. 

DSP Sibiu a constatat că spitalul nu are un registru în care sa fie specificate măsurile luate față de pacienți. Pe multe dintre foile de observație nu existau decât semnăturile și parafele medicilor rezidenți, nu și ale specialiștilor.

După ce în presă au apărut aceste dezvăluiri, procurorii au deschis un dosar penal pentru omor.

digi24

Related posts

Cristiano Bergodi știe cum poate scoate Rapidul din criză: „Am experiență să fac față presiunii”

Redacția

​Criza ucraineană: Casa Albă confirmă un summit Biden-Putin

Redacția

Firmele care fac crese pentru copiii angajatilor ar putea sa fie scutite de impozit pe profit

Redacția
Încarcă...