RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Amendă de 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc și fac asta! Este strict interzis

Amendă de 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc și fac asta! Asociațiile de proprietari au obligația de a păstra ambele căi de acces ale unui bloc libere și funcționale, conform normelor de siguranță la incendii. Orice blocaj, fie că este vorba de lacăte, suduri, lucruri abandonate sau alte obstacole, trebuie îndepărtat imediat pentru a permite o evacuare rapidă în situații de urgență. Nu este permisă nici depozitarea obiectelor în preajma căilor de acces. Este strict interzis, iar cei care fac asta riscă sancțiuni severe.

Amendă de 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc și fac asta!

Conform legislației în vigoare, căile de evacuare dintr-un bloc trebuie să rămână libere și funcționale, respectând parametrii pentru care au fost concepute. În caz contrar, se aplică amenzi uriașe, dacă se pune în pericol siguranța locatarilor din bloc. Cei care stau la apartament nu au voie să depoziteze obiecte sau lucruri pe casa scării sau în alte zone de acces ale blocului. Asociația de proprietari trebuie să ia măsuri dacă se constată aceste abateri de la lege.

,,Normele generale de apărare împotriva incendiilor interzic obstrucționarea acestor căi cu materiale care ar diminua dimensiunile stabilite pentru circulație.”

  

Asociațiile de proprietari sunt responsabile de a se asigura că toate reglementările privind siguranța în bloc sunt respectate. Autoritățile recomandă și locatarilor să efectueze verificări periodice pentru a se asigura că toate căile de acces nu sunt blocate deoarece este esențial în caz de evacuare rapidă a persoanelor într-o situație de urgență, fără a pune în pericol viața cuiva. Persoanele care nu se conformează reglementărilor în vigoare pot primi amenzi ce variază între 500 și 2.500 de lei, în funcție de gravitatea faptei.

Ce nu ai voie să depozitezi în spațiile comune de la bloc

Persoanele de la bloc care depozitează obiecte vechi sau alte lucruri pe holul blocului pot fi sancționate. Vecinul care a sesizat problema trebuie să facă mai întâi o plângere la Asociația de proprietari. O altă metodă este să fie solicitată Poliția Locală, dacă persoana care depozitează obiecte pe holul blocului continuă să facă acest lucru în mod repetat, deși a fost avertizat. Legea spune clar că niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalți proprietari din condominiu. Legea interzice blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea şi înălţimea liberă de circulaţie stabilită.

„În casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzice amenajarea boxelor ori locurilor de lucru, depozitarea materialelor, mobilierului sau obiectelor, care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie.”

Prin urmare, nu se permite depozitarea pe căile de evacuare a obiectelor care pot afecta evacuarea, obiecte precum biciclete, cărucioare, mobilă, frigidere, ghivece de flori și multe altele. Locatarii care nu respectă legea riscă amenzi care pot varia între 500 de lei și 2.500 de lei.

Legea interzice locatarilor de la bloc să blocheze căile de acces sau alte zone de folos comun din bloc. Asociația de proprietari este obligată prin lege să facă verificări și să aplice sancțiuni în cazul în care se descoperă abateri și se pune în pericol siguranța locatarilor.

bzi.ro

Related posts

Numărul turiștilor care au ajuns anul acesta în Delta Dunării a scăzut față de anul trecut cu aproape 20%

Redacția

OFERTA VALABILĂ AZI! Wizz Air reduce cu 20% tarifele pe toate rutele

Redacția

Povestea perdelelor de Paşcani, o istorie de 40 de ani: un produs de lux care a pierdut lupta cu concurenţa

Redacția
Încarcă...