RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorul Ucrainei în România, în vizită de prezentare la Senat

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, l-a primit luni, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Vasylyovych Prokopchuk, discuţiile vizând recentele evoluţii geopolitice pe fondul războiului din ţara vecină.

Întrevedere Alina Gorghiu și ambasadorul Ucrainei în România FOTO: Facebook Alina Gorghiu

Întrevedere Alina Gorghiu și ambasadorul Ucrainei în România FOTO: Facebook Alina Gorghiu

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis AGERPRES, Gorghiu a salutat decizia preşedintelui Volodimir Zelenski de a trimite un diplomat de carieră în calitate de ambasador la Bucureşti, fapt ce reflectă importanţa relaţiilor bilaterale.

  

Ea a reiterat sprijinul “ferm” al României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a condamnat, în termenii cei “mai fermi”, “războiul rus de agresiune premeditat, nejustificat şi neprovocat”.

Alina Gorghiu a menţionat că diplomaţia parlamentară este un instrument esenţial pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi efectuarea de schimburi de bune practici. Ea a evidenţiat importanţa organizării primului Summit parlamentar al Platformei Internaţionale Crimeea şi a mulţumit ambasadorului Ucrainei la Bucureşti pentru invitaţia de a participa la acest eveniment.

Preşedintele interimar al Senatului a amintit sprijinul pe care România l-a acordat Ucrainei în plan bilateral şi multilateral,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Stroe, despre funcţionarea coaliţiei: „Ambele partide sunt mulţumite de această formulă politică. Există o foarte bună colaborare”

Redacția

Aurescu: E important să continuăm sprijinirea Ucrainei. Nu există loc pentru oboseală

Redacția

Liderul sindicaliştilor STB îşi dă demisia din PSD şi Consiliul General: Domnule Dan, sunteţi vinovat că bucureştenii trebuie să suporte acest calvar

Redacția
Încarcă...