NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorul Ucrainei în România, în vizită de prezentare la Senat

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, l-a primit luni, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Vasylyovych Prokopchuk, discuţiile vizând recentele evoluţii geopolitice pe fondul războiului din ţara vecină.

Întrevedere Alina Gorghiu și ambasadorul Ucrainei în România FOTO: Facebook Alina Gorghiu

Întrevedere Alina Gorghiu și ambasadorul Ucrainei în România FOTO: Facebook Alina Gorghiu

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis AGERPRES, Gorghiu a salutat decizia preşedintelui Volodimir Zelenski de a trimite un diplomat de carieră în calitate de ambasador la Bucureşti, fapt ce reflectă importanţa relaţiilor bilaterale.

  

Ea a reiterat sprijinul “ferm” al României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a condamnat, în termenii cei “mai fermi”, “războiul rus de agresiune premeditat, nejustificat şi neprovocat”.

Advertisements

Alina Gorghiu a menţionat că diplomaţia parlamentară este un instrument esenţial pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi efectuarea de schimburi de bune practici. Ea a evidenţiat importanţa organizării primului Summit parlamentar al Platformei Internaţionale Crimeea şi a mulţumit ambasadorului Ucrainei la Bucureşti pentru invitaţia de a participa la acest eveniment.

Advertisements

Preşedintele interimar al Senatului a amintit sprijinul pe care România l-a acordat Ucrainei în plan bilateral şi multilateral,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

SUA l-a desemnat pe Scott Miller, un cunoscut militant pentru drepturile homosexualilor, ambasador în Elveţia şi Liechtenstein

Redacția

Achiziție-gigant în IT-ul mondial: Oracle cumpără o companie de 28 miliarde dolari

Redacția

Prima “reforma” a noului sef al TVR, numit de USL: Majorarea taxei TV

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site