RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Amânare pentru Autostrada Ploiești – Bacău – Pașcani : „Abia din 2022 e posibil să avem constructori”

Cei 330 km de drum de mare viteza, pe ruta Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani, sunt in etapa de elaborare studiu fezabilitate si proiect tehnic. In aceasta etapa se va stabili cu exectitate daca aceasta ruta se va construi in regim autostrada sau drum expres.

Contractele trebuie sa fie gata pana la finalul lui 2020, insa vor fi amanate cu jumatate de an : „Posibil din trimestru I 2022 să avem desemnați câștigători la A7”, transmite Asociația Moldova vrea Autostradă.

Conform Hotnews.ro,  dupa o serie de licitații lansate în 2016 și tergiversate nepermis de mult de către Compania de Autostrăzi, abia din 2018 au fost semnate contractele pentru cei circa 330 de km de drum de mare viteză pe relația București-Moldova.

Este vorba de patru contracte pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (anterior nu existau studii pentru acest proiect), dar și pentru realizarea Proiectului Tehnic. Totodată, firmele contractate trebuie să decidă în timpul realizării studiilor mai multe variante de traseu și dacă și unde drumul de mare viteză va fi drum expres sau va fi construit direct ca autostradă.

  

Contractele au termene de finalizare de 24 de luni și, practic, ar trebui să fie gata la final de 2020/început de 2021, moment după care CNAIR poate scoate la licitație direct execuția lucrărilor.

Cu toate acestea, toate cele patru contracte vor fi realizate cu întârziere de câteva luni/o jumătate de an, asta în cazul în care nu vor apărea și alte probleme pe parcurs.

Asociația Moldova vrea Autostradă scrie că toate contractele au fost prelungite prin act adițional, trei dintre ele din cauza „nefinalizării și validării Modelului Național de Transport”.

sursa bacau.net

Related posts

Din ciclu “Nu am făcut, pentru că n-am făcut”! Șefii Primăriei la un pas de a bloca o investiție majoră

Marius Parteni

Începe programul Rabla 2024

Redacția

Schimbarea lămpilor pe DN28A, blocată de căderile de precipitații

Marius Parteni
Încarcă...