RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

“Am reusit sa scapam romanii de taxa auto”

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis pe 3 februarie ca taxa autoadoptata in 2012 incalca legislatia europeana. Taxele incasate in baza legii din 2012 vor trebui returnate de catre stat si ca cei care le-au platit pot deschise procese in acest sens. In dosarele in care instantele au dispus ca statul nu trebuie sa returneze taxa auto cei care au pierdut procesele pot cere revizuirea sentintei in baza deciziei curtii europene, potrivit medicul iesean iesean Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD de Barlad, care face o serie de precizari.
“Proiectul meu de lege aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor( decizionala) prevede abrogarea Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante arata in expunerea de motive ca aceasta noua taxa este discrimatorie pentru ca functioneaza ca o “protectie sociala” pentru cei bogati, care dau zeci de mii de euro pentru masini puternice, nocive pentru mediu prin consumul mare. Acestia vor plati mai putin chiar decat cei care achizitioneaza o masina de oras cu mic litraj, taxa taxeaza diferit vehicolele comerciale,taxeaza suplimentar pe cei care au dat in judecata statul pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare platita inainte de 2007 pentru masinile euro 3 si 4 si incalca normele europene fiind doar o taxa abuziva ce nu respecta principiul “poluatorul plateste”.
 

 

Am vazut ca atacarea in instanta a unei taxe similare (cea de prima inmatriculare) a dus doar la restituirea acesteia in proportie de 99% din cazuri si neajunsuri generate, la nivelul personalului de executie din institutiile statului, de depunerea “Cererii de restituire a sumelor stabilite de instantele judecatoresti prin Decizii definitive si irevocabile” si la nivelul personalului de conducere constand in generarea de costuri suplimentare uriase privind necesitatea infiintarii de birouri speciale si angajarii de personal pentru primirea si solutionarea acestor cereri precum si obligativitatea platii de dobanzi fiscale la banii ce sunt restituiti catre persoane si in unele cazuri de daune colaterale moratorii sau cheltuieli de judecata stabilite prin instanta.
 

 

Nu in ultimul rand s-a ajuns la imposibilitatea respectarii termenelor legale de 45 de zile privind restituirea sumelor de bani ceea ce contravine tuturor normelor de drept roman sau comunitar. In consecinta s-au ridicat semne de intrebare privind justitia din Romania, datorate necorelarii normelor legale de timp cu punerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Nu cred ca parlamentarii puterii vor mai avea vreun argument pentru a nu vota aceasta lege si ii anunt astazi pe romani ca vor scapa de taxa auto”, a spus medicul iesean.
ursa bzi.ro
Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Guvernul nu are bani pentru majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, deşi parlamentul a adoptat legile

Redacția

După 36 de ani de spectacole, celebra trupă Cirque du Soleil intră în faliment

Redacția

Ambasadoarea Chinei a vizitat o importantă societate din Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...