RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alt “avion al condamnaților” a aterizat în România. La bord se află 34 de români expulzaţi din Marea Britanie

Marea Britanie continuă seria expulzării persoanelor care stăteau fără forme legale în Regat, dar şi a celor care au comis infracţiuni. O aeronavă cu mai mulţi conaţionali a aterizat în urmă cu puţin timp pe aeroportul internaţional Henri Coandă. 

Potrivit informațiilor obținute de Observator, este vorba de un avion cu 34 de români care au fost îmbarcați pe teritoriul Marii Britanii.

Așa cum s-a întâmplat în urmă cu aproape trei săptămâni, întreaga operațiune a fost ținută la secret.

Românii expulzați nu au antecedente penale în România

Vorbim de persoane care nu au antecedente penale pe teritoriul României, însă rămân semne de întrebare în ceea ce privește situația acestora în Marea Britanie. Ultima oară când Marea Britanie a trimis în țară un avion cu 30 de cetățeni români, aproape toți aveau probleme cu legea.

  

Pentru că Marea Britanie se află pe lista statelor care prezintă risc epidemiologic ridicat, toți cei sosiți astăzi în țară vor intra în izolare la domiciliu.

Pe 13 ianuarie, un avion care avea la bord 30 de infractori români, expluzaţi după ce au fost condamnaţi şi închişi până de curând în Marea Britanie, a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Potrivit presei britanice, acesta este doar începutul operaţiunilor de deportare a infractorilor. În perioada următoare, alte avioane cu infractori provenind din ţările Uniunii Europene vor decola de la Londra având ca destinaţii ţările de origine ale deţinuţilor.

Românii expulzați din Marea Britanie, verificați de autorități

IGPR anunță că astăzi, 4 februarie, autoritățile din Marea Britanie au organizat un zbor charter, pentru transportul a 34 de cetățeni români, expulzați din această țară, conform legislației proprii, în materia imigrării. Pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, persoanelor respective li se vor efectua formalitățile de intrare în țară, de către polițiștii de frontieră.

Având în vedere că cei în cauză vin din Marea Britanie, stat care se află pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică vor efectua triajul epidemiologic și vor lua măsurile prevăzute de lege.

Verificarea şi monitorizarea respectării, de către persoanele în cauză, a măsurilor dispuse se va realiza de organele de control.

IGPR precizează că persoanele în cauză nu au fost expulzate ca urmare a unor proceduri judiciare, precum transferul de persoane condamnate, pentru a finaliza pedepsele pe teritoriul României sau extrădarea unor persoane urmărite de autoritățile române.

observator

Related posts

Senator PNL: Creşterea preţurilor la combustibil este abuzivă, artificială şi periculoasă pentru toată lumea. Vine după o intoxicare în masă

Redacția

Oficial. 6 și 7 ianuarie, zile libere nelucrătoare. Iohannis a semnat decretul de promulgare

Redacția

Marele regizor William Friedkin, autorul filmelor „The Exorcist” şi „The French Connection”, a murit la vârsta de 87 de ani

Redacția
Încarcă...