RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Alimente expirate şi neconcordanţe între preţul de la raft şi cel de la casă, în zeci de staţii peco. Inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare de 340.000 de lei

Controale în sute de staţii peco din toată ţara. Inspectorii ANPC au verificat cel mai mare lanţ de benzinării şi au descoperit alimente expirate sau ţinute în condiţii improprii, neconcordanţe între preţul de la raft şi cel de la casa de marcat, dar şi pompe de carburant cu un grad avansat de uzură. S-au dat amenzi de 340 de mii de lei. 

Aproape 200 de staţii de carburant din reţeaua OMV – Petrom au fost controlate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în toată ţara, în două zile. Pentru neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei, iar 11 staţii au fost închise temporar. ”Aşa cum am văzut în ultima perioadă, mai multe state europene ne atrag atenţia că nu suntem încă pregătiţi să accedem la toate sistemele lor. În urma acţiunii, ne dăm seama că nici operatorii lor economici de marcă nu sunt pregătiţi pentru ţara noastră, aşa cum ne aşteptam”, a declarat preşedintele ANPC Horia Constantinescu.

Amenzi de 340.000 de lei 

Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că au început o amplă acţiune de control, la nivelul întregii ţări care vizează modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în staţiile de carburant din reţeaua OMV – Petrom. 

Până în acest moment comisarii ANPC au verificat 197 de staţii, acţiunea fiind în curs la cea mai mare parte dintre acestea. 

  

continuare pe observator

Related posts

Costel Alexe a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare

Redacția

Lista datornicilor la bugetul local Pașcani (DOC)

Redacția

Ministerul Transporturilor va achiziţiona 62 de trenuri electrice care vor fi vor fi operaţionale pe 11 rute, inclusiv Pașcani

Redacția
Încarcă...