RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Alimente care îmbunătățesc funcția creierului și starea de spirit

Ești cu adevărat ceea ce mănânci? Zeci de ani de cercetări susțin afirmația că ești ceea ce mănânci și susțin efectele importante ale unei bune alimentații asupra sănătății.

Alegerile alimentare sănătoase cresc speranța de viață generală a oamenilor și reduc riscul de a dezvolta o mare varietate de probleme medicale, inclusiv boli de inimă și cancer.

Efectele alimentelor asupra sănătății nu se opresc doar la nivelul organismului. Ele se extind și la nivelul minții, afectând nu numai riscul de a suferi în viitor de afecțiuni cerebrale (cum ar fi accidentul vascular cerebral și demența), ci și capacitatea noastră de a gândi clar pe moment, precum și starea noastră de spirit și sănătatea mentală.

Dar nu este atât de ușor să știi ce să mănânci pentru sănătatea creierului, sau chiar cum să o măsori. Multora dintre noi ni s-a spus că alimente precum afinele, somonul, nucile și frunzele verzi sunt așa-numitele alimente pentru creier. Dar cum funcționează acestea? Sunt ele neuroprotectoare? Ne fac mai inteligenți? Mai atenți? Mai puțin stresați? Mai fericiți?

  

Psihiatrul nutriționist Dr. Uma Naidoo și-a construit o carieră în jurul descoperirii alimentelor care îmbunătățesc funcția creierului și influențează pozitiv modul în care ne simțim. Ea este director al secției de psihiatrie nutrițională și stil de viață la Massachusetts General Hospital, instructor la Harvard Medical School, autor și bucătar personal.

Naidoo a descris acest domeniu nou-născut și în creștere rapidă ca fiind „intersecția dintre nutriție și sănătatea mintală”, potrivit cnn.com.

„Nu suntem în punctul în care să pot spune: “Mănâncă acest număr de afine pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit”. Dar cu siguranță suntem în curs de apariție și de creștere în ceea ce privește dovezile științifice pentru a putea spune: „Puteți construi o farfurie de psihiatrie nutrițională pentru starea dumneavoastră de spirit””, a declarat ea recent doctorului Sanjay Gupta, corespondent medical șef al CNN, în cadrul podcastului său Chasing Life.

continuare AICI

Related posts

Un bărbat infectat cu coronavirus a plecat din spital, murind după 30 de minute, acasă

Redacția

Pățania unei pășcănence: A vrut să strângă frunze de vie și a căzut de pe scară de la șapte metri

Ema Roman

Semințe Alesto cu Salmonella retrase de pe rafturile Lidl

Redacția
Încarcă...