NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Alexe: „Nu putem ca în fiecare an să creştem salariile, în timp ce mediul privat gâfâie“

Preşedintele administraţiei judeţene s-a declarat „scos din sărite“ de propunerea unui consilier ca salariile aflate sub media din CJ să fie exceptate. Totodată, el a cerut inclusiv Apavital şi Aeroportului propuneri de organigrame pentru eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor.

Singurul proiect de hotărâre care nu a fost votat în unanimitate la întrunirea de ieri a Consiliului Judeţean a fost cel de menţinere la nivelul lunii decembrie 2020 a salariilor de bază pentru funcţiile publice şi contractuale. Consilierul PSD Lorin Urcaciu a cerut ca proiectul să excludă salariile aflate sub media CJ şi instituţiilor din subordine, invocând faptul că „un şofer de la CJ ia un salariu mai mare decât un inspector de specialitate dintr-o altă instituţie a CJ“.

Vicele Marius Dangă i-a replicat că proiectul se referă doar la administraţia judeţeană, nu şi la instituţiile din subordine, şi că este vorba de suspendarea unei creşteri de 3 la sută care urma să aibă loc de la începutul anului, conform Legii salarizării unitare.

„Mă scoate din sărite demagogia“, a intervenit preşedintele Alexe, luând apărarea sectorului privat. „Nu putem ca în fiecare an să creştem salariile cu 3 la sută, în timp ce mediul privat gâfâie“, a spus el.

  

Potrivit Ziarului financiar, cheltuielile cu salariile din sectorul bugetar s-au dublat în ultimii cinci ani, ajungând la o optime din PIB-ul anului trecut.

„Am să o rog pe doamna Agape (Lidia Agape, directorul Biroului Programe Guvernamentale, n.r.), pe doamna secretar Lăcrămioara Vernică să transmită tuturor colegilor, şi din aparatul propriu al CJ, şi din instituţii, şi din cele două societăţi pe care le avem, Apavital şi Aeroport, ca până pe 8 februarie să transmită către CJ propuneri de modificare a organigramelor în vederea eficientizării activităţii şi evident a reducerilor cheltuielilor pentru 2021, inclusiv de personal. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la CJ, urmând ca, în şedinţa ordinară din februarie, să intrăm cu acest şir de organigrame la vot“, a spus Costel Alexe, cerând ca solicitările să fie transmise imediat după şedinţă.

Proiectul a trecut cu 25 de voturi pentru şi 9 abţineri.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Bilanț! Un an din noul mandat: Ep.2 Tinerii, sport şi timp liber!

Răzvan Grecu

Război total pe programele de dezvoltare locală

Redacția

CFR vrea să ridice restricțiile de viteză pe ruta Iași – Pașcani! Lucrările vor costa 100.000 euro

Redacția
Încarcă...