RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Alexandru Rafila acuză Untold pentru agresivitatea valului 4

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a dat vina pe festivalul de muzică live Untold, pentru rata de incidență crescută a infectărilor. Acesta face legătura dintre situația din Cluj și celelalte orașe care au participat la festival, toate având rata mare de infectări.

Aceste acuzații vin după ce mai mulți organizatori de la Untold au declarat la momentul desfășurării concertului faptul că perimetrul festivalului e „cel mai sigur loc public din România”.

Medicul Rafila acuză Untold pentru valului patru

Reprezentantul Organizației Medicale a Sănătății din României, medicul Alexandru Rafila, a declarat că vinovații pentru trendul ascendent pe care România le-a înregistrat în ultima perioadă, sunt Emil Boc împreună cu organizatorii festivalului Untold.

„Clujul este pe locul doi. (n.r. – la efectele valului 4 în numărul de cazuri). Acum nu ştiu, poate că domnul primar Emil Boc îşi ia rucsacul, aşa cum mi-a recomandat mie, şi merge să testeze prin diverse locuri publice, lumea. Se vede, dacă vă uitaţi la nivelul judeţului Cluj, că nu numai Cluj-Napoca e afectat şi multe alte localităţi sunt foarte afectate”, a declarat medicul Rafila.

  

Argumentele acestuia se bazează și pe faptul că orașele a căror cetățeni au participat în număr mare, au o incidență mare. Astfel că București, Timișoara și alte orașe fie se află în acest moment în scenariul roșu fie sunt în pericolul de a intra în scenariul roșu.

„Şi încă un lucru: foarte multe persoane din alte oraşe, din Bucureşti, Timişoara, unde sunt incidenţe mari, au fost la acest festival (n.r. – discuţia era despre Untold), iar acum ne găsim în perioada în care rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”, a spus medicul Alexandru Rafila pentru România TV.

Untold considerat a fi un loc sigur în România

Pentru festivalul live Untold susținut în această toamnă la Cluj-Napoca, au venit peste 265.000 de oameni din mai mult de 100 de țări. În acest cadru, organizatorii au declarat faptul că perimetrul în care s-a desfășurat festivalul a fost „cel mai sigur loc public din România”. Organizatorii susțin că 75% dintre fanii prezenți la ediția din acest au fost persoane vaccinate.

„Media înregistrată la Untold a fost una impresionantă fiind aproape de trei ori mai mare față de media imunizării la nivel național. Acest lucru vine să confirme faptul că festivalul Untold din acest an a reprezentat cel mai sigur loc public din România, dar și faptul că festivalul a fost un stimulent bun pentru cei care se vaccinează”, au arătat organizatorii.

Toți cei care au cumpărat bilete au putut participa la evenimentul de muzică live Untold, doar dacă au fost testați negativ, au avut dovada că au trecut prin boală sau cu adeverință că erau vaccinați.

„Noile măsuri reprezintă o dovadă puternică a faptului că se dorește repornirea sectorului cultural. Sunt convins că planul de siguranță, prezentat de noi autorităților este peste orice alt eveniment organizat până în prezent! Ne dorim să devină un model la nivel global, iar în felul acesta să permită, în condiții similare, organizarea de evenimente în siguranță și de acum înainte”, a precizat Bogdan Buta – CEO Untold.

BZI.RO

Related posts

Noi cazuri de cadre medicale de la Spitalul Municipal, depistate pozitiv. Suspiciuni în centrele de plasament!

Marius Parteni

Pacienții de la Paliative transferați la Iași. Internările în secție sunt sistate

Oana Cordoneanu

Persoanele care se vaccinează beneficiază de câte o zi liberă pentru fiecare doză. Proiectul de lege a fost adoptat

Redacția
Încarcă...