NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Alerte meteo de frig și ninsori în zone de pe glob unde temperaturile, în mod normal, nu scad sub zero grade

Vreme rece sau chiar ger în mai multe zone de pe glob unde temperaturile, în mod normal, nu scad sub zero grade. Mare parte din Spania e în alertă meteo de frig și zăpadă. Multe școli sunt închise în Italia din cauza căderilor masive de zăpadă, în Coreea de Sud sute de zboruri au fost anulate, iar Coreea de Nord a emis o alertă de frig extrem. Între timp, în cel mai nordic oraș din China s-a înregistrat o temperatură record: minus 53 de grade Celsius. 

11 din cele 17 comunități autonome din Spania sunt sub alertă meteo pentru frig, vânt și zăpadă. Temperaturile vor fi cuprinse între minus 4 și minus 8 grade în regiuni precum Barcelona, Madrid, Mallorca sau Ibiza sau vor coborî chiar la minus 10 grade în Huesca și Lleida unde a fost emis cod portocaliu de frig, scrie cotidianul La Vanguardia.

Din cauza vântului foarte puternic, în Castellón și Tarragona valurile ar putea ajunge până la 5 metri înălțime.

Italia e lovită de un val de frig arctic. Ploile, zăpada și gerul afectează întreaga peninsulă, inclusiv partea de sud, Sicilia.

Advertisements
  

În unele regiuni stratul de zăpadă e de circa 40-50 de centimetri. Pe coasta Adriatică a Italiei s-au produs inundaţii din cauza ploilor puternice. În centru și în nord sunt anunțate noi ninsori.

În Extremul Orient, peninsula coreeană este afectată de un val de frig. În Coreea de Nord temperaturile ar putea scădea sub minus 30C, scrie BBC.

Aproape 500 de curse aeriene care urmau să aterizeze sau să decoleze marți din insula turistică sud-coreeană Jeju au fost anulate din cauza gerului și a ninsorilor puternice.

În China, unele regiuni se confruntă cu temperaturi scăzute record. În orașul Mohe au fost minus 53 de grade în weekend.

Advertisements

De asemenea, în Japonia se așteaptă ca temperaturile să coboare în această săptămână la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Proprietarii maşinilor de vânzare, parcate în zona deal, sunt aşteptaţi la Poliţie

Ema Roman

Ședință extraordinară de Consiliu Local, săptămâna viitoare! Alianța PNL Pro România este în formulă completă, opoziția a anunțat boicot total!

Răzvan Grecu

Un bărbat din Miroslovești și-a reclamat vecinul că a amenajat un depozit de mai bine de 3 ani, plin cu coceni de porumb, în apropiere de casa lui

Redacția
Încarcă...