RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Alertă în județul Iaşi, din cauza pestei porcine!

Judeţul Iaşi se află în stare de alertă din cauza epidemiei pestei porcine declanşată în judeţul Tulcea încă de la începutul lunii iunie.

Astfel, au fost intensificate controalele la graniţa de est a României, precum şi controalele din judeţ, din trafic şi pieţele agroalimentare. „Având în vedere contextul actual, Direcţia Sanitar VeterinarăIaşi este pe poziţie. Am luat legătura cu prefectul, consiliul de combatere a bolilor, pentru menţinerea restricţiilor privind comercializarea porcilor vii pe toată raza judeţului Iaşi. Se menţine restricţia privind introducerea produselor alimentare din ţări terţe. La Ungheni şi Sculeni au fost intensificate controalele în bagajele călătorilor. Se fac controale în trafic, în târguri, cu DSV şi IPJ pentru a se verifica dacă sunt respectate restricţiile privind circulaţia porcilor. Nu avem încă niciun caz, nici o suspiciune… Am luat legătură cu toate circumscripţiile sanitar-veterinare, cu fondurile de vânătoare, pentru a fi adus orice cadavru şi a fi testat la laboratorul sanitar-veterinar”, a declarat Gabriel Ciobanu, director DSV Iaşi.

  

Precizăm că Prefectura Tulcea a mobilizat autorităţile din judeţ, MAI, DSVSA şi Direcţia Agricolă, pentru împiedicarea extinderii focarului de pestă porcină africanăcu care se confruntă în ultima perioadă. În acelaşi timp, se fac demersuri pentru despăgubirea tuturor persoanelor fizice şi juridice, inclusiv o fermă care deţine 40.000 de porcine, ce au suferit pierderi din cauza virusului care, din fericire, nu este periculos pentru om. În aceste condiţii, în judeţul Iaşi, sute de crescătorii de porci sunt ameninţate, inclusv abatoarele, dar şi fabricile de prelucrare a cărnii. 

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Solidaritate pentru copiii refugiați din Ucraina! Sejur de două săptămâni la asociația Agape din Pașcani

Ema Roman

Cercetașii aduc biblioteca vie la Pașcani

Răzvan Grecu

De luni, se depun cereri pentru acordarera tichetelor sociale de Paști

Oana Cordoneanu
Încarcă...