NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Alertă în județul Iaşi, din cauza pestei porcine!

Judeţul Iaşi se află în stare de alertă din cauza epidemiei pestei porcine declanşată în judeţul Tulcea încă de la începutul lunii iunie.

Astfel, au fost intensificate controalele la graniţa de est a României, precum şi controalele din judeţ, din trafic şi pieţele agroalimentare. „Având în vedere contextul actual, Direcţia Sanitar VeterinarăIaşi este pe poziţie. Am luat legătura cu prefectul, consiliul de combatere a bolilor, pentru menţinerea restricţiilor privind comercializarea porcilor vii pe toată raza judeţului Iaşi. Se menţine restricţia privind introducerea produselor alimentare din ţări terţe. La Ungheni şi Sculeni au fost intensificate controalele în bagajele călătorilor. Se fac controale în trafic, în târguri, cu DSV şi IPJ pentru a se verifica dacă sunt respectate restricţiile privind circulaţia porcilor. Nu avem încă niciun caz, nici o suspiciune… Am luat legătură cu toate circumscripţiile sanitar-veterinare, cu fondurile de vânătoare, pentru a fi adus orice cadavru şi a fi testat la laboratorul sanitar-veterinar”, a declarat Gabriel Ciobanu, director DSV Iaşi.

Advertisements
  

Precizăm că Prefectura Tulcea a mobilizat autorităţile din judeţ, MAI, DSVSA şi Direcţia Agricolă, pentru împiedicarea extinderii focarului de pestă porcină africanăcu care se confruntă în ultima perioadă. În acelaşi timp, se fac demersuri pentru despăgubirea tuturor persoanelor fizice şi juridice, inclusiv o fermă care deţine 40.000 de porcine, ce au suferit pierderi din cauza virusului care, din fericire, nu este periculos pentru om. În aceste condiţii, în judeţul Iaşi, sute de crescătorii de porci sunt ameninţate, inclusv abatoarele, dar şi fabricile de prelucrare a cărnii. 

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Situaţia din ţară este mai rea decât în decembrie 1989, opinează jumătate dintre români, potrivit unui sondaj

Redacția

În ce țară trăim? Coșul minim de cumpărături este de două ori mai scump decat salariul pe care îl încasăm

Redacția

Deputatul Neculai Rățoi referitor la aderarea ARSACIS: ”Nu mă pronunț până nu vorbesc cu noul ministru al mediului”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site