NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

#alegeriSUA: Congresul SUA a ratificat victoria preşedintelui ales Joe Biden

Congresul Statelor Unite a ratificat joi victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden, în scrutinul american din 3 noiembrie, transmit Reuters, AFP şi EFE.

Aceasta este ultima etapă înaintea învestirii lui Joe Biden, într-o ceremonie prevăzută pentru 20 ianuarie.

Vicepreşedintele republican în exerciţiu Mike Pence a certificat votul unui număr de 306 de mari electori în favoarea lui Biden, faţă de 232 pentru Donald Trump. Pragul minim necesar era de 270 de mari electori.

Ratificarea are loc după o lungă şi extraordinară zi de 6 ianuarie care a fost marcată de un asalt asupra Congresului comis de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale.

  

După ce Camera Reprezentanţilor şi Senatul şi-au reluat şedinţa comună, liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a condamnat ceea ce el a calificat drept o ”insurecţie eşuată”.

”Ei au încercat să perturbe democraţia noastră. Au eşuat. Au eşuat. Au eşuat în tentativa de a obstrucţiona Congresul”, a subliniat experimentatul politician republican.

Procesul de certificare a fost întârziat şi de obiecţiile formulate de câţiva republicani faţă de rezultatul alegerilor în statele Arizona şi Pennsylvania. Ambele obiecţii au fost respinse prin vot. 

radio iasi

Advertisements

Related posts

Wikipedia sărbătorește 20 de ani de existență

Redacția

Germania și Anglia cer punerea în libertate a lui Navalnîi: Rusia să explice cum a ajuns să fie folosită o armă chimică

Redacția

Ministrul de externe rus respinge criticile Occidentului în cazul lui Navalnîi

Redacția
Încarcă...