NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Electorale

Alegerilocale2020/Rezultate parțiale: Primarul Mihai Chirica a mai obţinut un mandat în fruntea Primăriei Iaşi

Primarul Mihai Chirica a mai obţinut un mandat în fruntea Primăriei Iaşi, iar Costel Alexe a câştigat şefia Consiliului Judeţean.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, după numărarea a peste 92% dintre voturi, Mihai Chirica a obţinut 42%, fiind urmat de deputatul USR, Cosette Chichirău, cu 30% de procente şi Camelia Gavrilă, deputat PSD cu 13%.

La Consiliul Local, pentru cele 27 de mandate de consilier, PNL are 32%, USR-PLUS 29% şi PSD 16%.

La Consiliul Judeţean după centralizarea a peste 82% dintre voturi, ministrul Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, avea un scor de peste 38%, în timp ce principalul său contracandidat, Maricel Popa (actual şef al CJ din partea PSD), aduna 28,7%, în timp ce candidatul USR-PLUS Marius Bodea era creditat cu 15,5% din preferinţele ieşenilor.

  

În ceea ce priveşte componenţa Consiliului Judeţean, care va număra 36 de consilieri, rezultatele parţiale creditau PNL cu un procent de 40%, fiind urmat de PSD (24%) şi USR-PLUS (15%). Pragul electoral a mai fost trecut de PMP.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Neculai Enea, candidat ALDE: „Ieșiți la vot”

Marius Parteni

Pașcaniul votează! Prezența la vot, ora 17.00!

Răzvan Grecu

Elevii din Republica Moldova, care studiază în România, vor circula duminică gratuit cu trenul în oraşele cu secţii de votare

Redacția
Încarcă...