NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Alegerile locale 2020. Data probabilă stabilită de Guvern

Partidul Naţional Liberal a luat în vedere posibile variante de organizare a alegerilor locale, atât într-un tur, cât şi-n doua tururi. Alegerile parlamentare anticipate ar putea fi simultan sau separat de alegerile locale. În momentul de faţă există un calendar al alegerilor locale, însă este unul pur informativ, dar probabilitatea să fie aprobat este mare. Aşadar, dată la care se presupune că ar fi este de 24 mai. Această decizie vine în urma motivul că pe 31 mai sunt Rusaliile, iar pe 7 iunie este depăşit mandatul actualilor aleşi locali.

O altă variantă luată în calcul este dată de prim-ministrul Ludovic Orban precum: localele să fie comasate cu anticipatele şi data precizata de liderul PNL să fie pe 14 iunie.

Partidul UDMR, care oferă un sprijin vital pentru planul liberalilor de organizare a anticipatelor, a anunţat luni, 13 ianuarie 2020 faptul că ar fi de acord cu anticipatele, însă fără comasarea acestora cu localele. Kelemen Hunor, liderul maghiarilor doreşte alegerile parlamentare anticipate pe 24 mai, iar alegerile locale pe data de 14 iunie.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Şeful ApaVital a fost pus la zid de consilierii judeţeni

Redacția

Marcel Ciolacu anunță excluderi din PSD! Parlamentarii absenți de la votul moțiunii de cenzură vor fi dați afară

Redacția

Atac la administrația și liderii politici din Pașcani:”Personajele politice de aici nu aduc sub nici o formă un ajutor concret pentru toți acești oameni”

Marius Parteni
Încarcă...