NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Al doilea val de coronavirus închide țări din Europa. Care sunt statele care au impus lockdown total sau noi măsuri restrictive, similare cu cele din primăvară

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni, iar duminică totalul a depăşit pragul de 10 milioane de infectări.

Al doilea val al pandemiei a lovit mai dur ca primul continentul european, iar vârful încă nu a fost atins. Rând pe rând, țările Europei se închid total sau reimpun restricții asemănătoare celor din primăvară, pentru a putea opri răspândirea noului coronavirus.

Anglia impune noi restricții din 5 noiembrie. Mobilitatea englezilor va fi restricţionată, iar localurile şi magazinele neesenţiale vor fi închise până pe 2 decembrie. Va fi permis serviciul de livrare la domiciliu. Restricţiile vor fi similare celor introduse în luna martie, însă şcolile şi universităţile vor rămâne deschise. Oamenii vor putea face sport în spaţii deschise, vor putea merge la serviciu dacă nu pot lucra de acasă şi este posibil să fie introduse noi restricţii privind călătoriile internaţionale.

O mare parte din Portugalia va intra în carantină în 4 noiembrie, iar măsura va afecta 70% din populaţie. Măsura se aplică în cazul localităţilor care au avut mai mult de 240 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuritori în ultimele 14 zile, între care Lisabona şi Porto. Vor fi afectația 7,1 milioane de locuitori. Ei ar trebui să îşi părăsească locuinţele doar pentru activităţi esenţiale, precum pentru a merge la serviciu, la şcoală, cumpărături, pentru a oferi asistenţă persoanelor vârstnice şi pentru a face sport. Magazinele şi restaurantele vor trebui să fie închise seara. Telemunca va fi obligatorie, evenimentele şi petrecerile vor fi limitate la cinci persoane, fiind interzise târgurile şi pieţele.

  

Austria intră într-o nouă izolare din 2 noiembrie, până sfârşitul lunii, printr-o interdicţie a circulaţiei pe timpul nopţii şi închiderea restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive

Belgia revine din 1 noiembrie la carantină și impune măsuri stricte în urma creșterii numărului de infecții cu coronavirus, a internărilor din spitale și a deceselor. Măsurile de carantină includ suspendarea tuturor afacerilor neesențiale, incluzând frizeriile, iar supermarketurile vor putea să comercializeze exclusiv produse esențiale. Vacanțele de toamnă vor fi prelungite și mai mult în întreaga țară: școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie. Învățământul superior va trece în sistem online până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, pentru primii ani, o anumită formă de învățare prin contact va fi posibilă din nou de la 1 decembrie. Telemunca va fi obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, măștile faciale și distanța socială sunt obligatorii. Restricțiile vor rămâne în vigoare până pe 13 decembrie. Acestea vor fi revaluate la 1 decembrie.

Franța a intrat în 30 octombrie într-o nouă carantină. La fel ca în primăvara, francezii vor putea să meargă la consultații medicale, să își facă cumpărăturile sau să iasă la aer. Creșele și școlile rămân deschise.

Spania se va afla în stare de urgenţă o perioadă de şase luni, până în luna mai a anului viitor, dând regiunilor baza legală pentru a decide carantine şi a restricţiona deplasările, în încercarea de a ţine sub control răspândirea noului coronavirus, au decis în 30 octombrie autoritățile spaniole. În timp ce Madridul vrea doar să interzică călătoriile în şi din teritoriul său în weekenduri, Catalonia s-a alăturat unui număr tot mai mare de regiuni care interzic intrarea şi ieşirea din teritoriul lor timp de cel puţin 15 zile. Oficialii catalani au declarat că noile măsuri, care includ şi închiderea cinematografelor şi teatrelor şi prelungirea închiderii barurilor şi restaurantelor, sunt necesare pentru a se asigura că spitalele pot face faţă.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a anunțat în 28 octombrie că a convenit împreună cu oficialii landurilor instituirea unor noi restricţii anti Covid, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor, dar şi sistarea activităţilor culturale şi sportive din spaţii închise, în încercarea de limitare a răspândirii epidemiei ce ameninţă să copleşească spitalele. Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite. Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate. De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise. Școlile rămân însă deschise.

Mai multe detalii pe g4media.ro

Advertisements

Related posts

Filmul accidentului provocat de un bustean la Miroslovesti. Doi turisti din Ucraina sunt in stare critica (VIDEO)

Redacția

Iohannis: După 15 mai, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate

Redacția

Miturile privind originea unor preparate „tradiţionale“ româneşti, demontate de un istoric: „Nu există gastronomii naţionale“

Redacția
Încarcă...