RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Al doilea transplant pulmonar a fost făcut în noaptea de luni spre marţi la Spitalul Sfânta Maria din Capitală

Echipa Spitalului Clinic Sfânta Maria din Bucureşti a efectuat în noaptea de luni spre marţi al doilea transplant pulmonar bilateral, la un pacient de 47 de ani cu boala bronsectatică, anunţă unitatea medicală. Conform sursei citate, pacientul se află în secţia de terapie intensivă şi are o evoluţtie postoperatorie favorabilă, potrivit news.ro. 

 ”Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară, pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecţti pe lista de aşteptare a Spitalului Sf Maria”, se arată în comunicatul semnat de medicul Narcis Copcă.  

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria au făcut în urmă cu două săptămână primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală. Pacientul, un ieşean de 37 de ani care în ultimii trei ani a trăit conectat la aparatul de oxigen, a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate la clinici din străinătate, dar singura care a răspuns a fost AKH Viena, care l-a refuzat pentru că pe lista de transplant mai erau patru români.

  

Sursa 

Advertisements

Related posts

UN PĂŞCĂNEAN ARE MARE NEVOIE DE SÂNGE: DONATORII TREBUIE SĂ MEARGĂ LA IAŞI. PUTEREA DIN PAŞCANI A BLOCAT ÎNFIINŢAREA UNUI CENTRU DE RECOLTARE

Ema Roman

Intervenție dificilă la Spitalul Parhon din Iași. Medicii au extirpat un rinichi de 6 kilograme

Redacția

Angajați de la AgroComplex băgați în spital de alimentele primite în pachetul de sărbători. DSP Iași a demarat o anchetă!

Marius Parteni
Încarcă...