NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

AJOFM anunţă că are libere 1.068 de locuri de muncă

Agenţii economici din judeţ au anunţat că au libere 1.068 de locuri de muncă pentru şomerii ieşeni. Oferta este valabilă în perioada 12-19 octombrie, posturile fiind oferite prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi. 

„Oferta cuprinde 45 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 1.023 de posturi pentru persoanele cu studii medii sau minime”, a menţionat Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Printre cei care caută să angajeze se numără IG Watteeuw România,Tehnoton, Iaşitex, Electra, ASAM ori Confecţii Integrate Moldova. Ca şi în anunţurile anterioare ale instituţiei, cel mai mare angajator privat din judeţ în 2015, Xerox Business Services România are disponibile şi în această perioadă mai multe posturi de agent de servicii client, pentru care caută candidaţi cu studii medii, fără experienţă în domeniu, dar buni cunoscători de limbi străine, îndeosebi italiană şi franceză.

Compania italiană de recuperări creanţe Fire Credit a vacantat mai multe posturi de agenţi de servicii clienţii, cu cunoştinţe de limba italiană, iar Lear Corporation caută să angajeze pentru unitatea din Leţcani confecţioneri cu studii medii. „Avem disponibile 455 de posturi în servicii, dintre care 74 în hoteluri şi restaurante, respectiv 65 în comerţ. În intervalul menţionat au fost anunţate vacante 137 de posturi în confecţii, 266 în construcţii, 195 în industrie, 7 în agricultură. În domeniul sănătate şi asistenţă socială sunt vacante 8 posturi”, a adăugat Sîrghie.

Pentru a da o mână de ajutor tinerilor, pe 20 octombrie, AJOFM va organiza şi o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. Acţiunea se va desfăşura atât în municipiul Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor, în Sala Foaier, cât şi în municipiul Paşcani, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”. Însă, pentru ieşenii care vor să muncească în ţări ale Uniunii Europene, sunt disponibile 1.372 de locuri de muncă. Posturile au fost declarate vacante în cadrul programului EURES, accesarea acestora de către candidaţi fiind posibilă doar prin intermediul AJOFM. „Oferta cuprinde 816 de locuri de muncă în Spania, 140 în Italia, 87 în Slovacia sau 78 în Germania”, a adăugat purtătorul de cuvânt AJOFM. Potrivit datelor instituţiei, cele mai multe poziţii vacante prin programul EURES, 800 la număr, sunt în Spania, pentru muncitori necalificaţi în agricultură. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Salariul mediu net din Iaşi se apropie de pragul de 2.000 de lei

Redacția

Deşi a prins contracte de peste un miliard de lei, Remar Pașcani depinde de un credit de 50 de ori mai mic

Redacția

AFIR anunţă simplificări în plăţile pentru beneficiarii publici

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site