NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

AgroComplex a pierdut procesul cu Primăria! Judecătorii au respins cererea care l-ar fi ajutat pe Dumitru Pantazi să scape de DNA!

Societatea primarului Dumitru Pantazi a pierdut, joi, 7 aprilie, procesul pe care l-a intentat Primăriei și Consiliului Local. Speța este una extrem de importantă, deoarece în cazul în care AgroComplex avea câștig de cauză, atunci primarul ar fi scăpat de acuzațiile procurorilor DNA.

 

Mai exact, la Judecătoria Pașcani, s-a judecat solicitarea firmei primarului Dumitru Pantazi de anulare a contractului de închiriere a 60 de hectare din cuva barajului. În urma acestui act, emis în 1997, AgroComplex a acumulat în 2011 datorii de 2.045.000 lei, la bugetul local.

Dacă instanța ar fi decis anularea contractului de închiriere, atunci toate problemele penale din acest dosar, ale primarului și a celor 31 de inculpați, ar fi dispărut. Asta deoarece, fără contract nu ar fi existat nici prejudiciu, iar fără prejudiciu procurorii DNA nu ar mai fi avut un caz.

Avocatul AgroComplex a cerut instanței să constate că, de fapt, contractul de închiriere era unul de arendă și astfel, pentru a fi valabil, trebuia să îndeplinească formalitatea de publicare în registru de arende ținut de Primărie. Cum acest contract nu a fost înscris, AgroComplex a solicitat să se constate nulitatea lui.

În replică, juriștii Primăriei au explicat instanței că acel contract era unul de închiriere și prin urmare nu trebuia înscris în registrul de arende, ci în cel al concesiunilor și închirierilor.

În cererea formulată de AgroComplex se mai susține că terenul din cuva barajului se afla în posesia Apelor Române, sucursala Bacău, iar transmiterea dreptului de folosință către Primăria municipiului Pașcani se putea face doar printr-o hotărâre de Guvern, lucru ce nu s-a întâmplat. Nici această situație invocată nu l-a determinat pe judecător să anuleze contractul de închiriere.

Sentința nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Menționăm că acesta este cel de-al doilea dosar cu același obiect, pe care AgroComplex l-a introdus în instanță și l-a pierdut. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Acţiune pentru siguranţa cetăţenilor din Târgu Frumos

Ema Roman

Se face ordine în circulația auto de pe strada Ceferiștilor din zona pieței Vale. Agenții Poliției Locale aplică amenzi celor care parchează pe interzis

Răzvan Grecu

Fiul lui Costel Corduneanu, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site