NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
PolițieTârgu Frumos

Agent de poliție din Târgu Frumos, prins beat la volan! Omul legii era îmbrăcat în uniformă și se îndrepta spre muncă. Acesta a declarat că a băut tinctură de propolis

Un agent de poliție din cadrul I.P.J. Iaşi – Poliţia Oraşului Târgu Frumos, compartimentul Ordine Publică, a fost prins beat la volan de colegii de la Rutieră în timp ce se deplasa spre muncă. Se pare că omul legii s-a dat singur de gol, încetinind mașina în momentul în care a observat echipajul de poliție ce discuta cu un alt șofer

Pentru că mirosea a alcool, colegii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Agentul de poliție Petru H. declarase magistraților că a băut tinctură de propolis făcută în casă, întrucât se simțea rău după ce a mâncat.

Agent de poliție, prins beat la volan în drum spre serviciu

Un agent de poliție cu domiciliul în comuna Belcești, județul Iași, a dat nas în nas cu ai săi colegi, fiind beat la volanul mașinii sale personale, marca Dacia Sandero. Petru H. se pregătea să intre în tură când, văzând mașina de poliție, a încetinit în mod nefiresc. Acest lucru le-a atras atenția celor de la Rutieră, care în acel moment controlau un alt șofer, astfel că l-au oprit.

„În jurul orelor 21:50, ajungând în intersecția Cotnari, unde se afla un echipaj de Poliție Rutieră (din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Iași – Biroul Drumuri Naționale și Europene), care efectua controlul unui autoturism oprit în trafic, inculpatul a încetinit viteza de circulație, fapt ce a atras atenția unuia dintre lucrătorii de poliție, care i-a făcut semnal regulamentar de oprire.

Advertisements
  

Cu această ocazie, s-a stabilit că la volanul autoturismului se afla inculpatul, agent-şef adjunct de poliție în cadrul I.P.J. Iaşi – Poliţia Oraşului Târgu Frumos, compartimentul Ordine Publică, acesta fiind îmbrăcat în uniforma de poliție. Întrucât s-a constatat că emana halenă alcoolică, lucrătorii de Poliţie Rutieră au procedat la testarea inculpatului cu aparatul alcooltest Drager, la ora 21:56 rezultând o valoare de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizau anchetatorii.

Advertisements

A băut pentru că se simțea rău

Polițistul care s-a ales cu dosar penal le-a spus magistraților ieșeni că se simțea rău în acea zi, drept urmare a băut doar niște tinctură de propolis.

„În cursul zilei de 06.12.2021, inculpatul a consumat băuturi alcoolice, în timp ce se afla la domiciliu.

Inculpatul a declarat că, întrucât se simțea rău, acuzând frisoane, stări de greață, simptome specifice unei toxiinfecții alimentare, probabil din cauză că, în jurul orelor 17:00-17:30, mâncase pizza și hamburger, cu diverse sosuri, în intervalul 21:10-21:35 a consumat aproximativ 150 ml (3 guri a câte 50 ml) de tinctură de propolis făcută în casă, din alcool dublu rafinat, de 90 grade, și propolis solid, lăsat la macerat în alcool, despre care a arătat că reprezintă «un medicament des uzitat în diverse afecțiuni». Cu toate acestea, întrucât urma să intre în serviciul de ordine publică, în schimbul 3 (între orele 22:00-06:00), la Poliția Orașului Târgu Frumos, în jurul orelor 21:35 a plecat din casă spre serviciu, conducând autoturismul susmenționat pe DC 144, dinspre localitatea Belceşti către DN 28B, județul Iaşi”, adăugau anchetatorii.

sursa www.bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Acțiune a polițiștilor pășcăneni pentru depistarea șoferilor care nu respectă regulile instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

Redacția

Fii responsabil! Dacă ai consumat băuturi alcoolice nu te urca la volanul mașinii. Polițiștii pășcăneni au depistat doi șoferi băuți la volan

Oana Cordoneanu

(Video) O fată, bătută de o altă tânără, într-un parc din Piatra Neamț: ”Las-o să îi dea!”

Redacția
Încarcă...