NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Află povestea primului mititel mâncat în România!

Or fi ei mici, dar sunt tare gustoși! Celebrii mititei sunt la mare căutare în aceste zile, când românii se pregătesc să încingă grătarele în minivacanța de 1 Mai. Legenda spune că primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi al Capitalei, fiind inventat dintr-o întâmplare. Iată care e povestea micului românesc și unde găsiți cei mai buni mititei!

 

În urmă cu mai bine de un secol, un bucătar priceput din Capitală, Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor săi mai multe preparate la grătar. Cârciumarul Ionescu, aşa cum îi spuneau clienţii localului, avea o reţetă de cârnaţi renumită în tot oraşul.

Într-o zi, Iordache Ionescu muncea de zor la cârnaţii pregătiţi la grătar, dar maţele în care învelea carnea tocată s-au terminat. Văzând că cererile sunt din ce în ce mai multe, Iordache Ionescu a luat o bucată din „aluatul cârnatului” şi a pus-o pe grătar fără niciun fel de maţ. Primul care a gustat invenţia cârciumarului a rămas impresionat de gustul „mititelui”, iar noul produs s-a transformat în vedeta localului din centrul oraşului.

Încet-încet, pe majoritatea grătarelor din cârciumile şi localurile bucureştene se aflau mititei, iar oamenii păreau fascinaţi de gustul noului produs. Așa s-a ajuns ca, înainte de al Doilea Război Mondial, la aproape orice colţ de stradă să existe o bodegă în care se serveau mici.

Alții spun că micul nu este un produs tradiţional românesc, ci vine din Turcia de acum 300, 400 de ani, mai scrie adevarul.ro. Aceștia susțin faptul că micul este, de fapt, un kebap, preparat cu ajutorul a numeroase condimente şi ierburi aromate.

Articolul integral aici

Advertisements

Related posts

Misterul stâncii din România, care se mişcă singură noaptea. Fenomen bizar sau iluzie optică? (VIDEO)

Redacția

Kendama, scurtă istorie a jocului care a cucerit lumea

Redacția

STUDIU. Suplimentele de vitamina D nu ajută la tratarea sau la prevenirea COVID-19. Excesul, în schimb, poate fi periculos

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site