NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Afaceriști blocați cu tupeu sau din nepricepere! Proiecte de vânzare a unor terenuri semnate pe genunchi de primar

Situație halucinantă în Primăria Pașcani! Primarul, prin aparatul de specialitate, a încercat vânzarea unor suprafețe de teren, dar multe dintre ele au fost blocate din cauza documentațiilor întocmite greșit. În ședința de astăzi Dumitru Pantazi nu a avut nici o reacție în fața votului majoritar al aleșilor, care au votat ce era corect și i-au blocat derapajele.  

 

  

 Un caz este al societății Aprodex SRL care de câteva luni încerca să obțină un vot favorabil din partea aleșilor pentru achiziția unui teren, în suprafață de 140 mp, pe care se ridică construcția de pe Aleea Parcului. Luni de zile proiectul nu a fost votat întrucât de la documentație de pe masa consilierilor lipseau o serie de documente solicitate.

 Abia ieri, după prezența în comisia de Urbanism a administratorului societății, totul a intrat într-o normalitate.

”Îmi pare bine că l-am chemat ieri la ședință pe administratorul societății. Așa am aflat că are intabulare, că plătește taxe și impozite locale pe respectiva construcție, dar și că a depus la Primărie aceste documente. Când am întrebat de ce nu au stat la baza proiectelor de hotărâre cum am solicitat, responsabilul din Primărie ne-a transmis că nu am cerut nimic oficial. Sincer, îmi pare rău că a fost blocat, dar vina este cu siguranță în Primăria Pașcani”, a susținut Claudiu Bodoașcă, consilier PNL, președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local.

 Nici primarul, nici un alt funcționar public care a lucrat la acest proiect nu a avut nimic de obiectat, asumându-și practic greșelile.

 Pe ordinea de zi s-au mai aflat câteva proiecte de hotărâre care vizau vânzarea directă a unor suprafețe de teren, considerate cotă indiviză, către o serie de persoane fizice și juridice din Pașcani.

 Două dintre ele au fost retrase de pe ordinea de zi, la propunerea funcționarilor. Altele patru au vot negativ din partea tuturor celor 18 consilier locali prezenți la ședință. Documentația din spatele proiectelor nu era completă, sau în unele cazuri solicitantul nu a făcut dovada proprietății sau dreptului la cota indiviză.

 ”Dacă domnul primar ar fi venit mai des la muncă ar fi înțeles unde sunt greșelile. Așa se poate înțelege orice”,a subliniat consilierul Marius Pintilie, la conferința de presă de după ședința CL.

 Pentru toate aceste inițiative votul va fi reluat după ce documentațiile vor fi corect întocmite. Surprinde însă poziția adoptată astăzi de primarul Pantazi, care a tăcut la fiecare dintre proiectele respinse de toți aleșii locali.     

Advertisements

Related posts

Ce declaraţii trebuie depuse la Fisc luna aceasta

Redacția

Marius Pintilie, noul președinte al PNL Pașcani! Prima decizie: se strâng semnături împotriva premierului Victor Ponta!

Ema Roman

Românii vor primi mai mulți bani dacă duc mașina la „Rabla”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site