NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Afacerist de succes din Paşcani: „am ajuns să «programăm» controalele autorităţilor”

Fondatorul şi directorul general al companiei specializate în prelucrarea oţelului Proinvest Group din Paşcani susţine că e atât de „ajutat” de autorităţi încât a ajuns să încerce eşalonarea controalelor ca să nu se „calce pe bătături” inspectorii. „Avem probleme cu statul şi instituţiile statului cărora am ajuns să le «programez» controalele“, a declarat Vasile Sandu la un eveniment organizat de Ziarul Financiar. O declaraţie similară făcea anul trecut o altă vedetă a business-ului din Paşcani: „Sunt atât de multe controale uneori încât nici nu apucă să iasă pe uşă un inspector că intră altul. NU e normal, mă simt vânată”, a spus Doina Cepalis, patroana Te-Rox Prod.

Angajaţii fug pe capete din România

O altă mare problemă a afaceriştilor din Paşcani este instabilitatea pieţei forţei de muncă. „Avem mici probleme cu angajaţii care pleacă la muncă în străinătate. Ei ne arată unde este Anglia pe hartă şi noi le arătăm unde este România”, a spus Vasile Sandu.

  

Proinvest Group are peste 350 de angajaţi şi a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 93 de mil. lei (20,6 mil. euro), în creştere uşoară (sub 1%) faţă de anul precedent, conform datelor de pe mfinante.ro. Profitul companiei s-a situat la peste 3 mil. de lei. Compania dezvoltă, produce şi comercializează semifabricate, componente şi sisteme din oţel pentru constructţi, inginerie şi industrie, domeniul construcţiilor având în prezent cea mai mare pondere în vânzări.

Creşte tigrul de Paşcani

ProInvest a realizat anul trecut proiecte greenfield în valoare de 10 milioane de euro din producerea mai multor tipuri de panouri sandwich. Prima etapă a proiectului, în valoare de 3 milioane de euro, a fost finalizată în luna februarie 2016, prin punerea în funcţiune a primei linii de producţie de panouri sandwich cu miez de vată minerală bazaltică pentru acoperiş şi pereţi, cu o capacitate de producţie de 1 milion de metri pătraţi pe an. Faza a doua a proiectului va fi finalizată în 2018, prin punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie a panourilor sandwich. Producătorul din Paşcani a cumpărat anul trecut pentru circa 1,2 milioane de euro fabrica Scudas din Paşcani, intrată în faliment în 2012. Tranzacţia implică achiziţia a 40.000 de metri pătraţi de teren, 20.000 de metri pătraţi de hale de producţie, 400 de utilaje marca Scudas, precum şi portofoliul de produse şi clienţi al companiei intrate în faliment.

(sursa: zf.ro)

 

 
Advertisements

Related posts

Interes ridicat pentru prima ediție a festivalului „MoldoVia”

Marius Parteni

Pensia medie a crescut. La ce valoare a ajuns

Redacția

Pensionarii vor primi eşalonat asigurările de sănătate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site