NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Afacerea „patinoarul”: Primarul Dumitru Pantazi vrea să sponsorizeze o firmă privată cu 209.250 de lei! Afaceriștii pășcăneni plătesc și terasele nefolosite pe timp de iarnă!

Administrația locală condusă de primarul Dumitru Pantazi pregătește un tun de zile mari la bugetul local. Firma ce urmează să amenajeze un patinoar la Pașcani pe timpul iernii, va fi subvenționată cu o sumă imensă de la bugetul local.

 

  

Mai exact, conform unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi, care se va discuta în această dimineață în plenul Consiliului Local, municipalitatea va pune la dispoziție cu titlu gratuit unui investitor privat o suprafață centrală de 930 de metri pătrați. Cum legea interzice astfel de practici, edilul șef a apelat la un artificiu juridic ca să disimuleze fapta ce ar putea fi pedepsită conform incriminării abuzului în serviciu.

Practic, primarul Dumitru Pantazi vrea să dea terenul în folosință gratuită către CSM Pașcani, persoană juridică de drept public, care mai apoi să se asocieze cu societatea privată care ar urma să amenajeze acel patinoar. Detaliile acestui aranjament nu se cunosc, dar din spusele viceprimarului Gabriela Nedelcu, firma privată nu va plăti niciun leu chirie, iar utilitățile vor fi suportate de la bugetul local. În schimb, operatorul privat ar urma să acorde unele gratuități copiilor.

Ce nu a spus nimeni până acum este că cei 930 de metri pătrați pot fi închiriați de la Primărie, în mod legal, cu prețul de 2,5 lei pe zi ceea ce face ca pentru 90 de zile, o persoană juridică fără pile la primarul Dumitru Pantazi, să plătească suma de 209.250 de lei.

În acest moment, în Pașcani, cei care-și amenajează terase pe domeniul public plătesc, pe zi, suma de 2,5 lei pentru fiecare metru pătrat. Iar în cazul în care terasele nu sunt dezafectate pe timpul sezonului rece, municipalitatea le încasează chiria, ca și cum acestea ar fi funcționale.

Mai mult, atât circurile cât și iujurile care vin în Pașcani anual și care prezintă același interes pentru copii ca și un patinoar sunt taxate la metru pătrat cu suma de 2,5 lei.

Menționăm că în conformitate cu unele site-uri de specialitate, municipalitatea putea să închirieze un astfel de patinoar cu sume cuprinse între 20.000 și 30.000 de euro. (http://www.progettoghiaccio.it/articol2.html)

Din cele de mai sus se poate desprinde doar o concluzie: patinoarul atât de dorit de copii, a devenit o altă afacere cu iz penal pentru primarul Dumitru Pantazi!

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Piața din vale va fi luată cu asalt de utilaje: Chioșcurile de lângă hală vor fi mutate în fața terenului de rugby. Acolo vor ajunge și producătorii agricoli

Marius Parteni

Două televizoare, începutul erei digitale în Primăria Municipiului Pașcani

Răzvan Grecu

Judeţul Iaşi dă 300.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site