NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Afacerea lui Olariu funcționează ilegal! Pantazi a autorizat funcționarea service-ului auto încălcând legea! (DOC)

Consilierul local Sorin Olariu a pornit un război împotriva șefilor Primăriei, după ce instituția i-a refuzat avizarea acordului teritorial de funcționare pentru service-ul auto pe care îl deține pe strada Fântânele. Pe pagina sa de Facebook, consilierul local a postat mai multe filmări în care acuză primarul în funcție că i-a închis afacerea.

Deși în filmarea postată de Sorin Olariu, în fundal se vede că activitatea societății sale se desfășoară fără probleme, acesta a spus că afacerea sa este închisă din punct de vedere legal și că în semn de protest a pus doliu pe firma sa.

„Astăzi este o zi tristă pentru democrație și pentru libertățile cetățeneștie. O zi tristă și pentru mine pentru că de astăzi societatea comercială pe care o dețin este legal închisă. Este închisă de niște oamnei care nu au înțeles că de fapt ei sunt acolo pentru a ajuta mediul de afaceri, nu pentru a-l bloca. Și aici vrea să vorbesc și de măririle de taxe de 400%. Dacă până acum plăteai pentru o hală 1000 de lei, peste câteva zile vei plăti 500 de lei (sic!). Deci mărirea este substanțială”, a acuzat consilierul Sorin Olariu.

De partea cealaltă Primăria prin intermediul unui comunicat de presă spune că nu a somat sau amendat societatea consilierului local.

  

„Domnul Sorin Olariu nu a fost contactat sau intimidat în niciun fel de către reprezentanții primăriei, iar societatea acestuia nu a fost somată sau amendată. Domnul Olariu a depus, de bunăvoie, o cerere de avizare a Acordului Teritorial de Funcționare, la fel ca toate societățile comerciale din municipiu, care conform legii solicită anual acord teritorial de funcționare. În urma analizării documentației, funcționarii primăriei au constatat că societatea nu îndeplinește o condiție legală pentru a putea primi avizul. Așadar, domnului Olariu i-a fost adus la cunoștință faptul că trebuie să se pună în concordanță cu cerințele legii, iar în momentul în care va face dovada acestui lucru, i se va aviza acordul. Domnia sa nu a fost tratat diferențiat față de alți proprietari de service-uri din Municipiul Pașcani și mai precizăm faptul că acesta se află în această situație încă de când a înființat service-ul.

Având în vedere și calitatea de consilier local a domnului Sorin Olariu, ne așteptam ca acesta să înțeleagă importanța demersurilor pentru respectarea legii, iar limbajul folosit pe înregistrările sale video nu este unul potrivit pentru demnitatea sa”, se arată într-un comunicat de presă emis de către Primăria Municipiului Pașcani.

Cât privește situația de fapt, Primăria Municipiului Pașcani i-a refuzat societății Sorex Service SRL, în conformitate cu prevederile OG 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, pentru că activitatea de întreținere și reparare autovehicule trebuie corelată cu conținutul autorizație de construire și a certificatelor de urbanism pentru spațiile pe care le folosește.

„Autoritățile administrației publice locale asigură corelarea autorizării desfășurării unui exercițiu comercial într-o structură de vânzare, cu conținutul certificatului de urbanism și al autorizației de construire”, este textul de lege invocat de Primărie, care poate fi consultat în OG 99 din 2000, la articolul 12, aliniatul 3.

Mai exact, hallele societății pentru care Sorin Olariu a solicitat acord teritorial de funcționare apar în acte ca garaje sau hală de producție, în loc de atelier de întreținere și reparare autovehicule.

Cu toate că situația este una veche, iar de atunci și până acum Sorin Olariu nu a făcut nimic pentru a o remedia, Primăria Municipiului Pașcani, prin primarul de la acea dată, Dumitru Pantazi, a eliberat în octombrie 2020, un acord teritorial de funcționare cu valabilitatea de un an de zile, fără a respecta prevederile legale invocate acum de aceeași instituție publică.

Captură de ecran document primit și arătat într-una dintre filmări de consilierul Sorin Olariu

Vezi documentul

Advertisements

Related posts

Dumitru Pantazi s-a întâlnit cu managerii de proiecte din cadrul PIDU

Răzvan Grecu

Angajări în administraţia locală din Valea Seacă

Ema Roman

Modificări în legislativul pășcănean, după demisia a doi aleși

Marius Parteni
Încarcă...