RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Afacere stranie a primarului din Paşcani. Firma controlată de acesta a preluat bunurile unei alte societăţi falimentare pe care iniţial o creditase

Firma primarului Dumitru Pantazi din Paşcani, SC Agrocomplex Lunca Paşcani SRL, a achiziţionat activele unei societăţi în care a investit la un moment dat, potrivit declaraţiei de avere. Un raport al lichidatorului firmei Agromec Lunca arată cum, la începutul acestui an, firma lui Dumitru Pantazi s-a prezentat, în calitate de unic ofertant, la licitaţia prin care s-au vândut activele firmei insolvente.

 

„Precizăm că în patrimoniul debitoarei SC Agromec Lunca SA au fost identificate numai bunuri imobile, respectiv: Teren în suprafaţă de 11.120 mp; magazin desfacere (construcţie provizorie), birouri recepţie, şopron utilaje (construcţie provizorie), şopron utilaje (construcţie provizorie), magazie piese schimb (construcţie provizorie), şopron utilaje (construcţie provizorie), beci (construcţie provizorie), magazie, şopron utilaje (construcţie provizorie), WC, şopron utilaje (construcţie provizorie), hală reparaţii auto şi cântar”, potrivit raportului admnistratorului judiciar. La sfârşitul anului trecut, a fost realizat un raport de evaluare a activelor societăţii, urmând ca la licitaţie bunurile să se vândă la un preţ nu mai mic de cel dat de evaluare.

  

Totuşi, firma lui Pantazi a făcut o ofertă de 611.611 lei, ce a fost aprobată de creditori, astfel că Agrocomplex Lunca Paşcani a devenit noul proprietar al bunurilor. „Având în vedere că Adunarea Creditorilor a aprobat vânzarea către ofertantul SC Agrocomplex Lunca Paşcani SA, după ce ofertantul a depus întreaga sumă în contul de lichidare deschis pe numele debitoarei SC Agromec Lunca SA, administratorul judiciar a încheiat cu reprezentantul cumpărătorului, contractul de vânzare-cumpărare”, se mai arată în raport. Ulterior perfectării contractului, s-a aprobat planul de distribuire a sumei existente în contul de lichidare şi s-a hotărât îndestularea creditorilor din tabelul definitiv de creanţe.

Numai că, singurul creditor din tabel era chiar firma lui Pantazi, Agrocomplex Lunca Paşcani, după ce primarul a investit bani în firma insolventă. Pentru că suma înscrisă era mai mică decât valoarea activelor, respectiv circa 155.000 lei, a fost achitată în întregime tot din banii plătiţi de Agrocomplex Lunca Paşcani, s-au plătit toate taxele aferente tranzacţiei şi onorariul lichidatorului, iar ce a rămas, peste 285.000 lei, a ajuns în contul acţionarilor firmei. „Suma rămasă de distribuit către acţionarii debitoarei SC Agromec Lunca SA este de 285.132,76 lei. Parte din aceasta a fost distribuită. Mai avem de distribuit o parte din această sumă către acţionari persoane fizice.

Menţionăm că în vederea distribuirii sumelor de bani către acţionarii SC Agromec Lunca SA, i-am notificat pe aceştia prin corespondenţă scrisă cu confirmare de primire şi am publicat anunţuri într-un ziar şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă”, a mai notat administratorul judiciar în raport. În 2013, firma Agromec Lunca nu avut niciodată salariaţi declaraţi, cifra de afaceri a fost 0, iar singurele datorii au fost realizate către Agrocomplex Lunca Paşcani. Reporterul „Ziarul de Iaşi” a încercat să îl contacteze pe primarul Dumitru Pantazi, însă acesta nu a răspuns la telefon.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzile Prisăcii, Ştefan cel Mare, Vatra, din Paşcani

Redacția

Gradinita si cabinete medicale debransate de la apa pentru o datorie infima

Redacția

Imagini cu mizeria din piața deal! Clienții cer curățenie și dezinfecție

Marius Parteni
Încarcă...