RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Adunarea Parlamentară a OSCE, la Bucureşti. Războiul din Ucraina și parcursul european al R. Moldova, pe agenda discuțiilor

În perioada 29 iunie-3 iulie, la București va avea loc cea de a 31-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE). Pe agenda discițiilor sunt subiecte precum războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei și  situaţia din Orientul Mijlociu.

Palatul Parlamentului FOTO: Arhiva

Palatul Parlamentului FOTO: Arhiva

Potrivit Agerpres, la sesiunea AP OSCE de la Bucureşti, cu tema generală „Perspectiva parlamentară privind rolul OSCE în actuala arhitectură de securitate”, sunt înregistraţi parlamentari din peste 50 de state participante la OSCE. Aceștia se vor întruni pentru a dezbată, atât în sesiuni plenare, cât şi în reuniuni ale comisiilor de specialitate, subiecte de actualitate precum războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, situaţia din Orientul Mijlociu, parcursul european al Republicii Moldova, situaţia drepturilor omului şi evoluţii economice în regiunea OSCE.

  

Participanţii vor adopta Declaraţia de la Bucureşti, document care va cuprinde rezoluţiile comisiilor generale şi rezoluţiile suplimentare iniţiate de membri ai AP OSCE, printre care se numără şi rezoluţia privind Deteriorarea situaţiei drepturilor omului în regiunea Transnistreană a Republicii Moldova, co-sponsorizată de delegaţiile parlamentare din Republica Moldova şi România.

„Ca susţinători fermi ai democraţiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici anunţă că 52% dintre angajaţi vor merge în telemuncă de luni / Agenţia are 77% dintre angajaţi vaccinaţi

Redacția

Peste 400 de mercenari ruși operează în Kiev pentru a-i asasina pe Volodimir Zelenski și miniștrii săi, pregătind terenul Moscovei în preluarea controlului (The Times)

Redacția

Marile restanțe ale Coaliției la început de 2023

Redacția
Încarcă...