NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adoptarea bugetului municipiului va fi contestată la prefect, după ce secretarul Irina Jitaru a decis să nu se supună la vot amendamentele liberalilor

Claudiu Bodoașcă, liderul grupului de consilieri liberali, a anunțat în emisiunea „În Obiectiv” difuzată de Actualitatea TV, că PNL Pașcani va contesta la prefectul județului modul în care a fost adoptat bugetul municipiului pentru anul 2020.

Principala nemulțumire a liberalilor este faptu că amendamentele depuse de aceștia nu au fost supuse la vot la solicitarea secretarului Irina Jitaru. Aceasta a spus că amendamentele nu se supun la vot, deoarece există legea administrației publice locale care prevede o altă procedură.

Cele susținute de Jitaru au fost contestate de liberali, Bodoașcă explicând că legea la care făcea referire secretarul UATM Pașcani nu prevede modalitatea de vot, ci termenele de adoptare ale bugetului.

„Secretarul Primăriei s-a bazat în decizia de a ne interzice, pentru prima dată în ultimii trei ani de zile, de a supune la vot amendamentele consilierilor liberali sau mă rog a tuturor consilierilor, pe legea finanțelor publice locale, lege ce era în vigoare și în ceilalți ani. Doar că legea finanțelor publice locale se referă doar la termene, nu are nicio treabă cu punerea la vot a amendamentelor. Legea citată se referă la termenele în care se prezintă bugetul și în care se depun contestații. Acestea nu înseamnă amendamente”, a atras atenția Claudiu Bodoașcă.

  

Bodoașcă a arătat și care este prevederea legală care stabilește pașii legali de adoptare a unei hotărâri de Consiliu Local.

Ceea ce reglementează amendamentele depuse la buget și la orice proiect de hotărâre este articolul 138 din Codul Administrativ, care spune la aliniatul 12 că asupra proiectelor de hotărâre au loc dezbateri generale și pe articole, consilierii locali, precum și ceilalți inițiatori prezenți la ședință putând formula amendamente de fond sau de formă, amendamente ce se supun votului Consiliului Local în ordinea în care au fost formulate”, a arătat Bodoașcă. 

Consilierul liberal a mai arătat că la Iași, la o zi distanță după Pașcani,  proiectul de buget a avut amendamente care au fost supuse la vot în plenul ședinței de Consiliu Local.

Așteptăm să fie publicată hotărârea de buget și o vom ataca la prefectul județului Iași. Vom sesiza comportamentul secretarului. La Iași la o zi după noi, la proiectul de buget s-au supus la vot amendamentele, la noi nu”, a anunțat Claudiu Bodoașcă. 

Irina Jitaru nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a formula un punct de vedere pe această situație.

Advertisements

Related posts

Economii de 4,4 milioane lei în contul Primăriei şi datorii de 29 milioane lei

Marius Parteni

Două locuințe ANL au fost repartizate unor pășcăneni

Oana Cordoneanu

La RAR nu se lucrează trei zile, alte instituții au program cu publicul

Redacția
Încarcă...