NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Adolescentă de 15 ani cu o tumoră gravă, operată cu succes pe creier la Iași

Specialiștii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași i-au descoperit unei adolescente de 15 ani o tumoră cerebrală gravă, după ce aceasta a ajuns în unitatea medicală în urma unui accident rutier.

“Am reușit să salvăm viața unei adolescente de 15 ani, după ce întâmplător i-am descoperit o tumoră cerebrală destul de gravă. Copilul a ajuns în Spitalul de Neurochirurgie din Iași în urma unui accident rutier pentru a efectua un control medical.
Pe parcursul zilei de investigații s-a descoperit faptul că adolescenta de 15 ani suferea de o tumoră cerebrală destul de avansată. În termeni medicali vorbim despre un astrocitom de gradul III, care face parte din categoria glioamelor și poate suferi transformări până la gradul IV, când deja vorbim despre glioblastom. Intervenția chirurgicală cu rezecție maximală este singura șansă la viață în asemenea cazuri.

În urma intervenției chirurgicale, împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm tumora cerebrală de aproximativ 2 cm și am îndepărtat un chist, o cămașă de lichid de doi cm. Operația a durat mai bine de trei ore și a fost un succes.

Să poți să salvezi viața unui copil este un dar dat de la Dumnezeu, dar și unul dintre motivele pentru care m-am dedicat meseriei de neurochirurg. Iar atunci când vezi un părinte disperat, dar și dezorientat cu un copil diagnosticat cu o boală gravă, ca medic faci tot ce îți stă în putință.

  

Am reușit să reunim o echipă extraordinară de specialiști și să creștem, în mod semnificativ dotările spitalului, iar acum suntem în linie dreaptă către atingerea excelenței în neurochirurgie.

Urmează să putem oferi pacienților noștri tratamente fără bisturiu, fără zgomot și fără durere.

Vom putea interveni cu precizie și ușurință asupra leziunilor adânci, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților.

Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife este un proiect care a devenit realitate și are ca scop salvarea de vieți omenești.

Tehnica de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife, dar și aparatura performantă va face ca tratamentul pe creier să fie unul facil, acționând cu precizie doar în zona afectată a creierului, protejând structura din jur.

Vorbim despre cea mai performantă procedură minim invazivă care se face într-o singură sesiune, fără a interveni cu bisturiu, iar pacientul nu simte durere. Mai mult decât atât pacientul este externat în acceași zi a intervenției.

Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni.”, a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Echipa medicală:
Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug
Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI
Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA
Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN
As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU
Bioinginer: Vlad DAFINESCU
Anestezist: dr. Nina STRATICIUC
Asistentă: Petronela GALEȘ

teleM

Advertisements

Related posts

ONU: Un dezastru climatic afectează planeta în fiecare săptămână

Redacția

La ce să se aștepte românii de Crăciun și Revelion, în acest an. Raed Arafat a spus ce restricții ar putea fi luate

Redacția

Se schimbă regulile la înmormântare, în cazul morţilor de COVID: Preot la spital, sicriu în capelă şi înhumare tradiţională

Redacția
Încarcă...